bouwbericht

Grondige verbouwing Van der Valk Hotel De Biltsche Hoek

bouwbreed 999

Grondige verbouwing Van der Valk Hotel De Biltsche Hoek

Van der Valk Hotel De Biltsche Hoek in De Bilt ondergaat volgend jaar een grondige renovatie. Het huidige complex van gebouwen van De Biltsche Hoek, tevens een belangrijke congreslocatie, voldoet niet meer aan de moderne bouwkundige en economische eisen. Uitgangspunt voor de nieuwe ontwikkelingen is ‘een volwaardig congreshotel met voldoende capaciteit en faciliteiten voor een succesvolle exploitatie gedurende tenminste 25 jaar’.

Bedrijven en logistiek

Uitbreiden Van der Valk hotel De Biltsche Hoek met congresfaciliteit / restaurants / vergaderzalen / 48 hotelkamers / parkeergarage (ca. 130 plaatsen) aan de De Holle Bilt 1.

DE BILT | Ontwerp | € 10.000.000 - € 50.000.000

De familie Van der Valk heeft Ten Brinke Vastgoedontwikkeling gevraagd een ontwikkelvisie te schrijven voor de toekomst van De Biltsche Hoek. Van der Valk en Ten Brinke Vastgoedontwikkeling sloten in 2014 al een samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van een deels vernieuwd hotel met meer capaciteit, faciliteiten en een hogere kwaliteit. Omdat de nieuwbouwplannen deels buiten het geldige bestemmingsplan ligt, heeft de gemeente de Gebiedsvisie De Bilt Zuid opgesteld. Hierin zijn de nieuwbouwplannen wel opgenomen. Bureau Kroner architecten uit Den Haag is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Wisselende architectonische uitstraling en kwaliteit

Het complex aan De Holle Bilt – dat grens aan een natuurgebied – is in de loop der jaren diverse malen uitgebreid en gerenoveerd, met als gevolg een wisselende architectonische uitstraling en kwaliteit. Het huidige restaurant en het congresgedeelte gaan in elk geval tegen de vlakte. Het nieuw te bouwen restaurant met congresgedeelte krijgt een vloeroppervlakte van ruim 6500 vierkante meter. Het bestaande hotelgedeelte is enkele jaren geleden al gerenoveerd en blijft daarom staan. Het aantal hotelkamers groeit van 102 naar 150. Ook het aantal parkeerplaatsen neemt toe. Van der Valk wil een parkeergarage bouwen.

Restaurant De Biltsche Hoek is in 1956 in handen gekomen van Van der Valk. Op de plaats van het huidige congreshotel stond in de negentiende eeuw een tolhuis. In die periode liep hier de Rijksweg van Utrecht via Zeist naar Amersfoort. Deze weg was destijds de drukste weg van Nederland.


Plaats: De Bilt
Opdrachtgever: Hotel De Biltsche Hoek
Ramingsgroep: 10 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel