bouwbericht

De Melkfabriek Arnhem: nieuwe hotspot lang de Rijn

bouwbreed 1324

De Melkfabriek Arnhem: nieuwe hotspot lang de Rijn

Als het aan de ontwikkelaars van BPD ligt, moet het voormalige Coberco-terrein aan de Rijn dé nieuwe hotspot van Arnhem worden. De Melkfabriek, zo gaat de nieuwe stadswijk heten.

Wonen

Bouwen max. 270 woningen (mix appartementen / grondgebonden woningen) op het terrein Cobercokwartier aan de Nieuwe Kade / Westervoortsedijk. De melkfabriek wordt gerenoveerd. Op het terrein is tevens ruimte voor o.a. foodmarket / horeca / cultuur / stadsbrouwerij. Plan 'De Melkfabriek'. De verkoop start mogelijk eind 2019. Bestemmingsplanprocedure is gaande. Start bouw onbekend.

ARNHEM | Ontwerp | € 50.000.000 - € 200.000.000

Het terrein van de voormalige zuivelfabriek – gesloten in 2000 – krijgt de functies wonen, werken, cultuur en horeca, zegt ontwikkelingsmanager Herbert Bosch van BPD. ,,Het is een toplocatie: aan de Rijnkade en dichtbij het centrum van Arnhem. Het is niet alleen mooi, het ligt ook nog eens strategisch.’’

De historische gebouwen op het complex blijven behouden. Samen met Studioninedots, StudioSpacious en DELVA landscapes heeft BPD een planvisie ontwerp gemaakt, aldus Bosch. Ook erfgoedspecialist BOEi is bij het project betrokken. BPD bereikte eind vorig jaar met Koninklijke FrieslandCampina NV overeenstemming over de aankoop van het voormalige Cobercoterrein.

Niets staat nog vast

Het is de bedoeling dat op deze locatie 250 à 300 woningen worden gerealiseerd. Ook is er veel ruimte voor creatieve bedrijvigheid, aldus Bosch. ,,Niks staat nog vast, we hopen zoveel mogelijk ideeën binnen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld denken de realisatie van foodhallen à la Amsterdam, maar dan met een Arnhemse maat en schaal. Maar denk ook aan een kleine brouwerij en wellicht een boutique hotel. Het moet levendig worden. Onze filosofie is in elk geval bottom-up. Om De Melkfabriek te laten slagen, willen we zoveel mogelijk Arnhemse partijen en instellingen bij dit project betrekken.’’

Circulariteit wordt het sleutelwoord

De oude Coberco-fabriek gaat het kloppende hart van de nieuwe stadswijk vormen. Dit fabriekscomplex bestaat uit twee grote hallen met een deel laagbouw. Ook het kleine entreegebouw blijft behouden, evenals de karakteristieke schoorsteen.

De ontwikkeling van De Melkfabriek haakt volgens Bosch volledig aan op ‘verantwoordelijkheid, duurzaamheid en hergebruik’. Circulariteit wordt het sleutelwoord: hergebruik van materialen, energiewinning uit hernieuwbare bronnen en lokaal hergebruik van waterstromen.

Bosch verwacht dat de eerste woningen van De Melkfabriek over een klein jaar in de verkoop gaan. ,,Het zou mooi zijn als we eind volgend jaar kunnen starten met de bouw. We zijn nu bezig om het terrein geschikt te maken voor tijdelijk gebruik, zodat deze zomer de eerste evenementen gehouden kunnen worden.’’


Plaats: Arnhem
Opdrachtgever: BPD
Ramingsgroep: nog niet bekend


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel