bouwbericht

Woonwijk op sportvelden voormalige jeugdgevangenis Zutphen

bouwbreed 344

Woonwijk op sportvelden voormalige jeugdgevangenis Zutphen
DCIM\102MEDIA

Op de voormalige sportvelden van het jeugdgevangenisterrein in Zutphen verrijst een nieuwe woonwijk: Hof van Wesse. In totaal worden hier tachtig woningen gebouwd. Het gaat om 68 rijwoningen van drie verschillende types en twaalf twee-onder-een-kapwoningen. Hof van Wesse ligt in de wijk Waterkwartier, aan de rand van het centrum van Zutphen.

Hof van Wesse is een gezamenlijk project van Bemog Projektontwikkeling uit Zwolle en Le Clercq Planontwikkeling uit Deventer. Twee architectenbureaus zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen: Theo Verburg uit Ede en I’M uit Deventer. Nikkels Bouwbedrijf uit Twello gaat de woningen bouwen. 

Prijsvraag

Jeugdgevangenis Lunette sloot in 2008. Aanvankelijk was er een andere partij die woningen op de in onbruik geraakte sportvelden wilde realiseren, maar deze plannen zijn uit de markt gehaald. Via een door de gemeente uitgeschreven prijsvraag mogen Bemog en Le Clercq nu op deze locatie aan de slag. De gemeente is onlangs begonnen met het bouwrijp maken van het terrein.

De eerste twintig woningen zijn inmiddels verkocht, zegt projectontwikkelaar Han Schoot Uiterkamp van Bemog Projektontwikkeling. “In september wordt begonnen met de bouw van het eerste kwadrant met twintig woningen. We hebben het plan in vier kwadranten opgedeeld. Aanvankelijk was het idee om elk jaar aan een deelgebied te beginnen, maar we gaan toch versnellen: je ziet dat de markt aantrekt.”

Luxe uitstraling

De woningen, met een verkoopprijs tussen de 152.500 en 265.000 euro – krijgen een luxe uitstraling, aldus Schoot Uiterkamp. “Ondanks de scherpe prijzen gaan we niet bezuinigen op de beeldkwaliteit, maar passen we gebakken pannen en exclusieve bakstenen toe van Vogelensangh. Dit zijn stenen die normaal vooral toegepast worden bij villabouw. Standaard plaatsen we ook alle erfafscheidingen die grenzen aan het openbaar gebied.’’ 

Hof van Wesse is ruim opgezet en wordt bovendien een groene wijk: dwars door de wijk loopt een brede groenstrook. De naam van de nieuwe wijk refereert aan een ver verleden: het terrein was rond de Middeleeuwen onderdeel van Villa Wesse. 


Plaats: Zutphen
Opdrachtgever: Bemog Projektontwikkeling en Le Clercq Planontwikkeling
Ramingsgroep: Meer dan 12.5 miljoen euro


 

Reageer op dit artikel