bouwbericht

Sneek krijgt wooneiland met binnenhaven: Houkepoort

bouwbreed 446

Sneek krijgt wooneiland met binnenhaven: Houkepoort

Aan de Houkesloot in Sneek verrijst een nieuw wooneiland: Houkepoort. De Houkesloot is de belangrijkste vaarverbinding tussen Sneek en het Sneekermeer. ,,Het is de mooiste nieuwbouwlocatie van Sneek, misschien zelfs wel van de hele provincie Friesland’’, zegt projectontwikkelaar Wieger Pieter Boonstra van Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Bolsward.

Wonen

Bouwen 80 koopwoningen / appartementencomplex 'De Hoogheid' met 14 koopappartementen aan deWesterak / Noorderrak / Zuiderrak / Houkeweg. Deelgebied 2 in het plan 'Houkepoort'. Fase 1. Duurzaam project vanwege zonnepanelen. Appartementen zijn ontworpen door Inbo. Woningen zijn opgeleverd. Bouw appartementencomplex De Hoogheid moet nog starten. Verkoop appartementen is september 2018 gestart.

SNEEK | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

De eerste plannen voor Houkepoort dateren van meer dan tien jaar geleden. Deze plannen hebben door verschillende omstandigheden – zoals de crisis – jarenlang stilgestaan. Uiteindelijk is gekozen voor herontwikkeling.

Waterliefhebbers

Samen met Friso Bouwgroep ontwikkelt Bouwgroep Dijkstra Draisma 92 woningen op het wooneiland. Het gaat om tachtig grondgebonden woningen en een klein, luxueus woongebouw met twaalf appartementen. Vijftig van de tachtig woningen krijgen een aanlegsteiger. Drie architectenbureaus zijn betrokken bij dit project: Jaap Hoekstra, KAT Architecten en Rudolf de Haas. Friso bouwt dertig woningen en het appartementencomplex; Dijkstra Draisma bouwt vijftig woningen. De doelgroep bestaat, uiteraard, vooral uit waterliefhebbers. Boonstra: ,,De huizen zijn met name heel geschikt voor gezinnen.’’

Op dit moment is de verkoop in volle gang. Boonstra: ,,Het gaat erg goed: ik denk dat intussen zo’n zestig procent is verkocht. Als alles volgens planning verloopt, kunnen we na de bouwvak starten met de bouw.’’

Bouwrijp

Houkepoort wordt nu bouwrijp gemaakt. Het eiland krijgt volgens de projectontwikkelaar een prachtige openbare oever langs de binnenhaven en een speelweide. Houkepoort ligt niet alleen op een strategische plek tussen Sneek en het Sneekermeer, het ligt ook om de hoek van de Grienedyk, een uitgestrekt natuurgebied met oude dijken en polders.

Op Houkepoort verrijzen in totaal circa 180 woningen. Het gaat om geschakelde woningen, half vrijstaande woningen, vrijstaande woningen en appartementen. Naast de combinatie Bouwgroep Dijkstra Draisma / Friso Bouwgroep realiseert VolkerWessels hier woningen. Verder heeft de gemeente Súdwest-Fryslân, waar Sneek onder valt, een aantal vrije kavels uitgegeven. Deze vrije kavels zijn intussen allemaal verkocht.


Plaats: Sneek
Opdrachtgever: Bouwgroep Dijkstra Draisma en Friso Bouwgroep
Ramingsgroep: 15 miljoen euro


 

Reageer op dit artikel