bouwbericht

Scandinavisch wonen in Dorpshaven Aalsmeer

bouwbreed 970

Scandinavisch wonen in Dorpshaven Aalsmeer

Met de bouw van 66 woningen is dit voorjaar de laatste fase in gegaan van Dorpshaven, een waterrijke woonwijk dichtbij het centrum van Aalsmeer. In totaal worden hier 118 woningen gerealiseerd.

Wonen

Bouwen 35 koopwoningen aan de Meertrosstraat / Hekelstraat / Vlasakkerlaan in het plan 'Dorpshaven Noord'.

AALSMEER | Opgeleverd | € 2.000.000 - € 5.000.000

Alle woningen van de tweede en laatste fase van het project zijn intussen verkocht, zegt projectontwikkelaar Arie de Vos van Synchroon. De eerste fase bestond uit 45 woningen die vlak voor de crisistijd – eveneens door Synchroon – zijn gerealiseerd. In 2016 zijn zeven watervilla’s gerealiseerd.

Vlonderwoningen

De ontwikkelaar uit Zoetermeer realiseert in Dorpshaven Aalsmeer een grote diversiteit aan woningen: van eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen tot vlonderwoningen en watervilla’s. De huizen worden gebouwd in Scandinavische stijl, aldus De Vos. ,,We hebben bewust niet gekozen voor huizen in de stijl van de jaren dertig, zoals je tegenwoordig heel veel ziet. Door te kiezen voor een afwijkende architectuurvorm, durven we ons te onderscheiden. We merken dat kopers dat juist waarderen.’’

Grote overstekken

agNOVA Architecten uit Amersfoort is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen. NewBouw uit Uitgeest is aangetrokken als aannemer. De kleurrijke woningen hebben grote overstekken, voor de gevels wordt composiethout gebruikt. De Vos: ,,Het is duurzaam materiaal met een natuurlijke uitstraling. En, niet onbelangrijk, composiethout is onderhoudsvrij. Je hoeft er bij wijze van spreken een keer per jaar met een doekje overheen.’’

Groenverklaring

Alle woningen in Dorpshaven zijn energiezuinig en hebben energielabel A. Naast hoogwaardige isolatie van gevel en triple glas wordt hemelwater en afvalwater van elkaar gescheiden. De Vos: ,,Alle woningen worden voorzien van de nodige PV-elementen. Hierdoor is de EPC van de huidige 66 woningen 0,2 of lager en kunnen kopers een groot deel van het verbruik zelf opwekken.’’ Verder komt er een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Voor de laatste fase is volgens de ontwikkelaar een Groenverklaring aangevraagd, waardoor kopers hun woning goedkoper kunnen financieren.

Naast de opvallende architectuur is ook de ligging van de nieuwe wijk bijzonder, aldus De Vos. ,,Een groot deel van de woningen heeft een tuin of terras aan water. Dit water staat in verbinding met de Ringvaart en de Westeinderplassen. Met een bootje vaar je binnen drie kwartier door de Amsterdamse grachten.’’

Het is de bedoeling dat Dorpshaven Aalsmeer in de zomer van 2018 klaar is.


Plaats: Aalsmeer
Opdrachtgevers: Synchroon


 

Reageer op dit artikel