bouwbericht

Weerreys Park Zundert: wonen aan een beekdal

bouwbreed 209

Weerreys Park Zundert: wonen aan een beekdal

Weerreys Park, zo gaat het nieuwe woonwijkje van Zundert heten. De te ontwikkelen locatie ligt aan de Oude Gasthuisstraat, aan de zuidoostkant van de Brabantse plaats waar Vincent van Gogh is geboren. In Weerreys Park worden in totaal 55 woningen gerealiseerd.

Wonen

Bouwen 10 twee-onder-een-kapwoningen / 13 levensloopbestendige semi-bungalows / 8 woningen op vrije kavels / 23 huurwoningen voor Thuisvester aan de Oude Gasthuisstraat / Burgemeester Manderslaan. Project 'Weerreys Park'. Duurzaam project vanwege zonnepanelen.

ZUNDERT | Opgeleverd | € 5.000.000 - € 10.000.000

Bewoners hebben straks uitzicht op het beekdal van de Aa of Weerijs. Het gaat in totaal om dertien semi-bungalows, tien twee-onder-een-kapwoningen, 23 eengezinswoningen (zes koop- en zeventien sociale huurwoningen) en negen bouwkavels. Door de ligging aan het beekdal heeft het wijkje markante hoogteverschillen: de semibungalows liggen zienderogen lager dan de eengezinswoningen aan de entree. 

Het merendeel van de woningen is verkocht, zegt Marco Dijkshoorn van Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers uit Rotterdam. De sociale huurwoningen zijn verkocht aan woningcorporatie Thuisvester. Het wijkje verrijst op een locatie die tot voor kort agrarisch gebied was. Dijkshoorn: ,,Met 55 woningen is het een nieuwbouwlocatie van bescheiden omvang. Wat dit project echter bijzonder maakt, is de grote diversiteit aan woningen. Bovendien is de doelgroep heel breed: van starter en gezinnen tot senioren. En het ligt natuurlijk prachtig, dichtbij het centrum en in een landelijke omgeving.’’

Weerreys Park is ruim, groen en autoluw opgezet, met royale tuinen met groene hagen als afbakening. Plein06 uit Rotterdam heeft het stedenbouwkundig plan vervaardigd. Architect Kees Verluis van De Twee Snoeken is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen.  De architect heeft gekozen voor duurzame, onderhoudsarme materialen in natuurlijke tinten en landschappelijke kleuren. Beton, in combinatie met hout en rode bakstenen, zorgen volgens Versluis voor een dorpse uitstraling

Wanneer het archeologisch onderzoek is afgerond, begint Van Onne & De Groot met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het bouwrijp maken van de locatie. Dan kan er rond de zomer worden begonnen met de bouw, die volgens Dijkshoorn een klein jaartje gaat duren.Plaats: Zundert
Opdrachtgever: Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers
Ramingsgroep: 7.5 tot 12.5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel