bouwbericht

Camelot transformeert kantoorpand Sittard tot woonruimtes

bouwbreed 157

Camelot transformeert kantoorpand Sittard tot woonruimtes

In het centrum van Sittard gaat Camelot Real Estate betaalbare woonruimtes ontwikkelen. Camelot heeft een leegstaand kantoorpand aan het Stationsplein gekocht. Het is de bedoeling dat het kantoorpand getransformeerd wordt, zegt ontwikkelaar Olaf Terpstra van Camelot.

,,Het zou ook kunnen dat een deel wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Transformeren heeft echter onze sterke voorkeur, simpelweg omdat wij niet graag iets weggooien. Dan gaat het pand van label G naar label A en kan het weer vijftig jaar mee.’’

Het kantoorpand bestaat eigenlijk uit meerdere panden die in de loop der jaren een geheel zijn geworden, aldus Terpstra. Het oudste deel is gebouwd in de jaren zestig; de rest is vermoedelijk eind jaren tachtig en begin jaren negentig gebouwd. Het pand ligt aan het Stationsplein, vlakbij het centraal station van Sittard, op vijf minuten fietsen van de nieuwe Hogeschool Zuyd.

Het gaat om zelfstandige studio’s en appartementen die volledig gemeubileerd zijn. Er is ruimte voor vijftig à zeventig woonruimtes, afhankelijk van de behoefte en de wensen van de gemeente. Ook krijgen de toekomstige bewoners de beschikking over een grote, gemeenschappelijke ruimte. De doelgroep bestaat met name uit studenten en starters op de arbeidsmarkt, zegt Terpstra. Ook nieuwe en/of tijdelijke werknemers van onder meer bedrijvencluster Chemelot behoren tot de doelgroep.

Camelot, in 1993 opgericht, is met de zogenaamde ‘anti-kraak insteek’ vooral bekend als beheerder van leegstaande gebouwen. Het bedrijf is anno 2017 actief in zes landen in Europa. Ook is het takenpakket in de loop der jaren flink uitgebreid. Naast het plaatsen van bewoners en gebruikers in leegstaand vastgoed doet Camelot steeds meer aan permanente transformatie van gebouwen. Terpstra: ,,Camelot heeft intussen meer dan 100.000 vierkante meter kantoorruimte getransformeerd tot woningen.’’

Onlangs is een leegstaand gebouw van TU/e Eindhoven getransformeerd tot Camelot Campus La Luna, met 441 zelfstandige studio’s. De bewoners hebben de beschikking over een grote, algemene ruimte. Verder zitten in het pand winkels, een wasserette, horeca, een kinderdagverblijf, fietsenverhuur, bioscoop en karaokebar. In Delft worden in juli van dit jaar 289 zelfstandige studentenwoningen met bijbehorende voorzieningen opgeleverd.  In Enschede is begin dit jaar begonnen met de transformatie van een voormalig schoolgebouw naar 445 zelfstandige studentenstudio’s, zestig appartementen, conferentiezalen en een hotel met 79 kamers.  Verder zijn deze maand twee kantoorpanden in Amsterdam verworven: hierin worden in totaal 630 jongeren- en studentenwoningen gerealiseerd.Plaats: Sittard
Opdrachtgever: Camelot Real Estate
Ramingsgroep: Nog niet bekend 

Reageer op dit artikel