bouwbericht

Anna’s Hoeve Hilversum: duurzaam en eigentijds

bouwbreed 143

Anna’s Hoeve Hilversum: duurzaam en eigentijds

Aan de oostkant van Hilversum verrijst momenteel een nieuwe wijk met circa 600 woningen: Anna’s Hoeve. De wijk moet duurzaam en eigentijds worden, aldus de gemeente.

Wonen

Nieuwbouw 20 koopwoningen in de wijk Anna's Hoeve - bouwveld 3.1 - project Souveryn.HSB heeft 15-12-2016 koopovereenkomst ondertekend voor dit gedeelte van de gebiedsontwikkeling Anna's Hoeve. Verkoop start naar verwachting 1ekwartaal 2017.

HILVERSUM | € 2.000.000 - € 5.000.000

Hilversum geeft de bouwvelden in verschillende fasen uit. Door de opzet van het masterplan hebben particulieren, groepen particulieren, kleine en grote ontwikkelaars, bouwers en corporaties de mogelijkheid op Anna’s Hoeve te bouwen.

Bouwveld van 3000 vierkante meter

HSB uit Volendam heeft kavel 3.1 weten te bemachtigen. Het gaat om een bouwveld van circa 3000 vierkante meter, zegt Ontwikkelingsmanager Heinse Droog van HSB. ,,Het is echt een droomlocatie, vlak bij de natuurgebieden Anna’s Hoeve en het Laarder Wasmeer.’’ 

Zeventien koopwoningen

Souveryn, zo heet het Hilversumse project van HSB. Souveryn bestaat uit zeventien koopwoningen: zes hoekwoningen en elf tussenwoningen. Boporai Associates architekten uit Oostzaan heeft Souveryn ontworpen. Alle woningen zijn zes meter breed en hebben een vloeroppervlakte van 140 vierkante meter, zegt Droog. ,,Ruime woningen dus, heel geschikt voor doorstromers.’’ 

De huizen hebben veel glas en worden traditioneel opgebouwd, onder meer met kalkzandsteen wanden en fraai buitenmetselwerk. Alle woningen zijn voorzien van een dakkapel en vloerverwarming.

Start van de bouw: oktober 2017

Het project gaat 16 maart officieel in de verkoop, de eerste mensen hebben zich al aangemeld. Als alles volgens plan verloopt, kan in oktober worden gestart met de bouw. Droog verwacht dat de woningen in het derde of vierde kwartaal van 2018 opgeleverd worden. Souveryn is vooralsnog het enige project van HSB in Anna’s Hoeve.

,,Hopelijk kunnen we in de toekomst meer posities verwerven’’, aldus Droog.

De eerste bewoners streken ruim twee jaar geleden al neer op Anna’s Hoeve, maar de wijk is voorlopig nog niet af. Roosdom Tijhuis is net gestart met de verkoop van 33 woningen. Onlangs is ook gestart met de bouw van Villa Vrolik, een integraal kindcentrum met plek voor een school, een peutergroep en BSO. Dit klimaatneutrale (school)gebouw is vernoemd naar de eerste grondeigenaar van Anna’s Hoeve, de heer Vrolik. Hij liet hier een hoeve bouwen voor zijn vrouw Anna. Deze hoeve bestaat niet meer. Plaats: Hilversum
Opdrachtgever: HSB
Ramingsgroep: 2.5 tot 5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel