bouwbericht

Starterswoningen in kantoren Zoetelaarpassage Almere

bouwbreed 192

Starterswoningen in kantoren Zoetelaarpassage Almere

In opdracht van woningcorporatie de Alliantie gaan transformatie-specialist R.I. de Vries & Partners (RIVP) en Zegers Bouw circa 90 sociale huurwoningen voor starters realiseren in het kantorendeel van de Zoetelaarpassage in Almere. Met deze transformatie wordt circa 10.000 vierkante meter leegstaande kantoorruimte onttrokken aan de markt.

Wonen

Herontwikkelen kantoren tot 90 huurappartementen aan de Zoetelaarpassage.

ALMERE | Opgeleverd | € 2.000.000 - € 5.000.000

De Alliantie heeft de kantoren overgenomen van Unibail-Rodamco. De gemeente Almere juicht dit soort transformaties toe, omdat het stadshart van Almere met dit soort projecten levendiger wordt.

Als het goed is, krijgen de eerste bewoners eind 2017 de sleutel, zegt gebiedsontwikkelaar Jürgen Klaassen van de Alliantie. ,,De behoefte aan starterswoningen in Almere is groot’’, aldus Klaassen.

Beschikbaarheid van betaalbare woningen vergroten

,,Veel mensen kennen Almere als een gezinsstad, maar er wonen intussen ook heel veel jongvolwassenen die graag op zichzelf willen wonen. Het gaat om mensen tot 30 jaar die bijvoorbeeld net klaar zijn met hun opleiding. Ze willen nog niet samenwonen, maar hebben wel behoefte aan een eigen woning. Juist voor die categorie is een schrijnend tekort aan betaalbare woningen. De Alliantie wil gebouwen graag een tweede leven geven en de beschikbaarheid van betaalbare woningen vergroten.’’

De Alliantie heeft onlangs een soortgelijk project in Amersfoort afgerond, waarbij een voormalig kantoorpand aan de Stadsring werd omgebouwd tot een complex met woningen. In dit complex zijn in totaal 53 woningen gerealiseerd voor jongvolwassenen tot en met dertig jaar. De meeste appartementen beschikken over twee kamers. Ook bij dit project waren R.I. de Vries & Partners en Zegers Bouw betrokken.

Wachttijd voor woning in Almere negen jaar

De Alliantie is een woningcorporatie en heeft betaalbare huizen voor mensen met een bescheiden inkomen: huurhuizen, maar ook koopwoningen. De Alliantie verhuurt, bouwt en verkoopt de woningen in de regio’s Amsterdam, Almere, Amersfoort en Gooi en Vechtstreek. De corporatie heeft in totaal 53.000 woningen; zo’n 6.300 daarvan staan in Almere. Aan het huizenbestand in Almere worden komende drie jaar circa 1.000 woningen toegevoegd, aldus Klaassen. De behoefte is groot: de wachttijd voor een woning bedraagt momenteel zo’n negen jaar. Plaats: Almere
Opdrachtgever: de Alliantie
Investering: 11,5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel