bouwbericht

Nieuwe wijk op voormalige terrein gemeentewerf Oldenzaal

bouwbreed 179

Nieuwe wijk op voormalige terrein gemeentewerf Oldenzaal

Stakenbeek, zo heet de nieuw te ontwikkelen wijk in Oldenzaal. De wijk ligt ten zuiden van het centrum van de Twentse stad, net over het spoor. In Stakenbeek worden circa 130 woningen gebouwd.

Wonen

Nieuwbouw ca. 130 woningen, wo 3 appartementencomplexen, 10 rijwoningen div. 2-onder-1 kapwoningen en uitgifte ca 12 kavels aan de Bisschop Balderikstraat, op het voormalig terrein van de Gemeentewerf in het plan Stakenbeek.Janssen de Jong Projectbouw/John Velthuis/Segerink Aannemersbedrijf zijn verantwoordelijk voor drie appartementencomplexen en tien rijwoningen. Wiggers Vastgoed/Rikkerink/Van Benthem zijn verantwoordelijk voor diverse 2-onder-1 kapwoningen.

OLDENZAAL | Gegund | € 10.000.000 - € 50.000.000

De huizen – appartementen, rijwoningen, twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woningen – worden aan weerszijden van de Bisschop Balderikstraat gerealiseerd. De nieuwe wijk, die vernoemd is naar de nabijgelegen beek, verrijst op de plek waar zich tot 2006 de gemeentewerf bevond. Aan de Lübeckstraat is een nieuwe gemeentewerf gebouwd.

Abbink Boekelo Wegenbouw heeft de te ontwikkelen locatie intussen bouwrijp gemaakt: de beek stroomt, de riolering is aangelegd, de keerwanden staan er in en de bestrating is aangelegd. Reef Infra heeft de geluidswal aangelegd. 

De eerste fase van Stakenbeek was de uitgifte van de particuliere kavels: deze zijn intussen in optie gegeven. Eind december 2015 is bovendien het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) Oldenzaal Centraal opgericht. De vereniging, die begeleiding krijgt van USHI Kenniscentrum Bouwen, heeft inmiddels een architect in de armen genomen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs bekend gemaakt welke projectontwikkelaars de appartementencomplexen en woningen in Stakenbeek gaan bouwen: de combinatie Janssen de Jong Projectbouw / Segerink Aannemersbedrijf en de combinatie Van Benthem’s Aannemersbedrijf / Wiggers Vastgoed. Bij de selectie is onder meer gekeken naar criteria als duurzaamheid, levensloopbestendigheid en voorspoedige ontwikkeling, laat een woordvoerster van de gemeente weten. 

Janssen de Jong Projectbouw en Segerink Aannemersbedrijf gaan drie appartementencomplexen en tien rijwoningen realiseren. Het ontwerp is gemaakt door Architectenbureau John Velthuis. 

De andere combinatie – Van Benthem’s Aannemersbedrijf en Wiggers Vastgoed- gaan twee-onder-een-kap woningen bouwen aan De Spinner. Rikkerink Bouwdesign is verantwoordelijk voor het ontwerp van deze twee-onder-een-kappers. 

De Stakenbeek zelf is intussen ook heringericht met onder meer visvlonders en een brug. Deze brug zorgt voor een verbinding met de vogelbuurt in Zuid-Berghuizen. Ook is een nieuw fietspad aangelegd. Het is de bedoeling dat in 2017 de eerste woningen in Stakenbeek worden opgeleverd.Plaats: Oldenzaal
Opdrachtgever: Gemeente Oldenzaal
Ramingsgroep: Nog niet bekend 

Reageer op dit artikel