bouwbericht

Luxe wonen in voormalig ziekenhuis Prinsengracht

bouwbreed Premium 551

Luxe wonen in voormalig ziekenhuis Prinsengracht

Een deel van het voormalige Prinsengrachtziekenhuis in Amsterdam krijgt een woonfunctie. Onlangs is gestart met de verkoop van tien luxe woningen aan de Prinsengracht, in het hart van de binnenstad. De naam van het project: HOF Prinsengracht. COD is de ontwikkelaar, Pleijsier Bouw is aangetrokken als aannemer. 

In de oude kraamafdeling – het gedeelte dat in de jaren zestig aan het ziekenhuis is aangebouwd –  worden vier ruime lofts gerealiseerd. De vloeroppervlaktes van de lofts variëren tussen de 174 en 246 vierkante meter. Aan de zijde van de Kerkstraat, op de plek van het oude parkeerterrein, komt een nieuwbouw-gedeelte.

De Amsterdamse architect Roberto Meyer van MVSA Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp. In het nieuwe gedeelte aan de Kerkstraatzijde komen zes appartementen met vloeroppervlaktes tussen de 168 en 260 vierkante meter. Alle appartementen beschikken over een parkeerplaats in de nog te bouwen ondergrondse parkeergarage. Piet Oudolf is verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe binnentuin. 

COD werd in 2014 eigenaar van het voormalige Prinsengrachtziekenhuis. Het gehele complex, doorlopend van de Prinsengracht naar de Kerkstraat, omvat vier gebouwdelen en heeft een totale omvang van bijna 8000 vierkante meter. Het voormalige ziekenhuis, dat in 1857 in gebruik werd genomen, was sinds 1994 een locatie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). Ontwikkelaar Millten ontwikkelt een ander deel van het voormalige ziekenhuis en transformeert dat naar kantoorruimte.

De vier lofts komen in een aanbouw die in de jaren zestig is ontworpen door architect Ingwersen. Dit gedeelte is onderdeel van het rijksmonument, aldus Ferdi Koornneef van COD. ,,Het bijzondere aan deze lofts is de breedte van circa twaalf meter. Dat zie je normaal gesproken niet bij woningen aan de Amsterdamse grachten.’’

Onlangs is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. In februari 2017 wordt daadwerkelijk begonnen met de verbouwing. Koornneef verwacht dat HOF Prinsengracht begin 2018 worden opgeleverd.

Plaats: Amsterdam

Opdrachtgever: COD

Ramingsgroep: meer dan 12.5 miljoen euro

 

Wonen

Herontwikkelen / renoveren vml. dependance 'Onze Lieve Vrouwe Gasthuis' tot kantoren (1700 m2) / 4 appartementen / ondergrondse parkeergarage aan de Prinsengracht 769 / bouwen 6 appartementen op parkeerplaats ziekenhuis aan de Kerkstraat. Project 'HOF Prinsengracht'.

AMSTERDAM | Uitvoering | € 2.000.000 - € 5.000.000

Reageer op dit artikel