bouwbericht

Nieuwe functie voor kantoor Rijkswaterstraat Den Bosch

bouwbreed 618

Nieuwe functie voor kantoor Rijkswaterstraat Den Bosch

Het voormalige kantoor van Rijkswaterstaat aan de Schubertsingel in Den Bosch krijgt een nieuwe functie: wonen. Op de begane grond komt een groot mondcentrum van circa duizend vierkante meter, inclusief tandartspraktijk.

Wonen

Herontwikkelen kantoorgebouw met 120 parkeerplaatsen tot 97 koop- of huurappartementen / 1000 m2 commerciële ruimten begane grond aan de Schubertsingel 32. Project 'Zuid 073'.

'S-HERTOGENBOSCH | Uitvoering | € 1.000.000 - € 2.000.000

Het pand, gebouwd in het midden van de jaren zeventig, wordt volgens projectontwikkelaar Maurice Delpeut van Wijkerzand Projecten tot op het betoncasco gestript. Daarna wordt het gebouw voorzien van nieuwe gevels en nieuwe indeling. De oude betonnen elementen worden vervangen door een transparante gevel met balkons of schuifpuien. Bovenop het pand worden twee extra verdiepingen gebouwd. De gesloten binnenhof verandert in een plein voor bewoners.

Houben / Van Mierlo Architecten uit Eindhoven is verantwoordelijk voor het ontwerp, Van Wijnen is aangetrokken als aannemer.

Vlak tegenover het provinciehuis

Het project heeft de naam Zuid 073 meegekregen. Delpeut: ,,Het gebouw ligt in een van de meest gewilde delen van de stad, vlak tegenover het provinciehuis. De start van de verkoop was op 24 september en trok tussen de 600 en 700 bezoekers: dat geeft wel aan hoe graag mensen hier willen wonen. Mensen kunnen zich nog tot woensdag inschrijven, daarna wordt bepaald wie in aanmerking komt voor een woning.’’

Zowel huur- als koopappartementen

Zuid 073 bestaat uit 97 appartementen en lofts. Het woonoppervlakte varieert van 41 vierkante meter tot 122 vierkante meter. Op de eerste en tweede verdieping komen huurappartementen, op de derde tot en met de vijfde verdieping komen koopappartementen. De huurappartementen zijn intussen verkocht aan een belegger. De koopwoningen kosten tussen de 139.000 en 469.000 euro.

Delpeut, die doorlopend op zoek is naar herontwikkelingslocaties, verwacht dat in het voorjaar van 2017 kan worden begonnen met de bouw. De appartementen kunnen volgens de projectontwikkelaar vlak voor de zomer van 2018 worden opgeleverd. 

Gelijkenis met transformatie voormalige kantoor Brabants Dagblad

Dit project lijkt volgens Delpeut op de transformatie van het voormalige kantoor van het Brabants Dagblad in Den Bosch, eveneens een project van Wijkerzand Projecten. Dit pand – dat BD Lofts gaat heten – is inmiddels tot op het betoncasco gestript. In het pand komen 59 appartementen met een oppervlakte tussen de 50 en 170 vierkante meter. Plaats: Den Bosch
Opdrachtgever: Wijkerzand Projecten 
Ramingsgroep: 10 miljoen euro

 

Reageer op dit artikel