bouwbericht

Bioscoop Hilversum wordt Foodhall Mout

bouwbreed 760

Bioscoop Hilversum wordt Foodhall Mout
Zecc Architecten

De voormalige Eurobioscoop op het Marktplein in Hilversum, twee jaar geleden nog op de nominatie om gesloopt te worden, blijft behouden. De Hilversumse horecaondernemer Teus Kroon en zijn partner Jerry de Vries – samen eigenaar van restaurant Oh Lobo in Hilversum – hebben het pand aangekocht.

Bedrijven en logistiek

Verbouwen, na deels slopen, voormalige Eurobioscoop tot Foodhall en brouwerij 'MOUT' a.d. Naarderstraat 8. Betreft voormalig gegunde nationale aanbesteding. Procedure: niet-openbaar. Verkoop, met verplichting tot renovatie en exploitatie voormalige Eurobioscoop. Werk omvat o.a. restauratiewerkzaamheden / exploitatie / aanbouwen serre. B.T.Z. voert sloop uit.

HILVERSUM | Opgeleverd | € 1.000.000 - € 2.000.000

Het markante gebouw uit 1912 ondergaat een transformatie en gaat straks ‘Foodhall Mout’ heten. Op de begane grond komen een biercafé en een zogenaamde foodhall met zeven internationale keukens, naar een voorbeeld van De Hallen in Amsterdam.  Zecc Architecten uit Utrecht is verantwoordelijk voor het ontwerp. In de eerste week van november wordt begonnen met de bouwwerkzaamheden. 

Het pand in het centrum van Hilversum is vooral opvallend vanwege het betonnen schaaldak, zegt mede-eigenaar Teus Kroon. ,,Het dak heeft een ronde vorm en telt meerdere ramen. Zulke daken zie je niet zoveel. Het pand is niet voor niets aangemerkt als gemeentelijk monument.’’ De ronde vorm van het dak komt straks terug in de nog aan te bouwen serre, aldus Kroon. 

De Gooische Bierbrouwerij wordt een van de gebruikers van Foodhall Mout. Bezoekers van het biercafé kunnen zien hoe het bier gebrouwen wordt. Onder het pand wordt een kelder van circa 200 vierkante meter aangelegd. In deze kelder komt een aantal grote biertanks van de Gooische Bierbrouwerij te staan. 

Het pand is ruim honderd jaar geleden gebouwd voor autobedrijf De Wit, later is het bioscoop geworden. Met de opening van een megabioscoop even verderop sloot de Eurobioscoop een paar jaar geleden de deuren.

Onder de in de jaren zeventig aangebrachte gevelbeplating schuilt een gebouw in art-nouveaustijl, aldus Kroon. Onder meer aan de hand van oude foto’s wordt de pui aan de voorkant teruggebracht in oude staat, met veel grote raampartijen. 

Het startsein voor de transformatie is komende zaterdag, wanneer inwoners van Hilversum (gratis) een van de 375 bioscoopstoelen kunnen meenemen. Onder een voorwaarde: ze moeten hun eigen dopsleutel meenemen. 

De opening van Foodhall Mout is begin mei 2017.Plaats: Hilversum
Opdrachtgever: Teus Kroon en Jerry de Vries
Ramingsgroep: Nog niet bekend 

Reageer op dit artikel