bouwbericht

Metamorfose voor Sport & Cultuur TUDelft

bouwbreed 105

Metamorfose voor Sport & Cultuur TUDelft

Het moet de nieuwe hotspot van de campus van de TUDelft worden: de overdekte playground, onderdeel van de Unit Sport & Cultuur (S&C). Hier komen sport en cultuur bij elkaar, hier kunnen studenten elkaar ontmoeten, hier is ruimte voor allerlei soorten evenementen. Deze playground wordt het hart van de vernieuwde Unit Sport & Cultuur.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Renoveren sportcentrum (6500m²) / bouwen sporthal / 3 kleinere zalen / 2 multifunctionele ruimtes / kantoorruimte / kleedkamers / opslagruimte / conceptstore / laboratorium voor 2D/3D technieken / horeca a.d. Melkweg 8-10. Totaal 5.100m² nieuwbouw. Installateurs bekend bij aannemer. Betreft voormalige Europese aanbesteding met ref.nr. 2015 - 068. Procedure: niet-openbaar.

DELFT | Uitvoering | € 5.000.000 - € 10.000.000

Sport & Cultuur is al jarenlang dé plek waar studenten uit Delft terecht kunnen op het gebied van sport, cultuur en evenementen: van schermen, voetballen en basketballen tot beeldhouwen, muziek maken, lezingen, workshops en toneelspelen. Steeds meer studenten, vooral ook buitenlandse studenten, weten S&C te vinden: afgelopen jaren trok de voorziening jaarlijks zo’n 1,2 miljoen bezoekers.

S&C heeft momenteel een vloeroppervlakte van circa 10.000 vierkante meter, maar groeit straks naar 14.000 vierkante meter. “De upgrade bestaat uit renovatie van de bestaande gebouwen en nieuwbouw”, zegt projectleider Iris van Loon van S&C. 

Kraaijvanger Architects uit Rotterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp, Lokhorst Bouw en Ontwikkeling uit Beverwijk is aangetrokken als hoofdaannemer. Van Loon: “We hebben docenten, studenten en medewerkers nauw betrokken bij het proces. Waar is behoefte aan? Welke identiteit wil S&C uitstralen? Het is een lang, zorgvuldig traject geweest dat tot in detail is uitgewerkt: tussen de eerste opzet van het programma en het definitieve ontwerp zat twee jaar.”

Het huidige complex krijgt een facelift, verder wordt het complex uitgebreid met een grote sporthal (er zijn er al twee), drie kleinere zalen, twee multifunctionele ruimtes, een concept store, een lab voor 2D en 3D technieken, extra opslagruimte en kleedkamers. Aan de nieuwe centrale hal – waar alle looplijnen samenkomen – is ruimte voor een uitgebreide horecavoorziening. 

Komende weken worden funderingspalen in de grond geplaatst. Van Loon verwacht dat het vernieuwde S&C in september 2017, bij het begin van het volgende collegejaar, in gebruik kan worden genomen. Tijdens de bouwwerkzaamheden blijft S&C gewoon geopend. Plaats: Delft
Opdrachtgever: TU Delft Vastgoed BV
Ramingsgroep: 2.5 tot 5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel