bouwbericht

Grootegast krijgt multifunctionele accommodatie

bouwbreed 144

Grootegast krijgt multifunctionele accommodatie

Aan de rand van het Groningse dorp Grootegast verrijst nog dit jaar een multifunctionele accommodatie: MFA Grootegast. Vaste gebruikers zijn voetbalvereniging FC Grootegast, muziekvereniging Oranje en Stichting Muziekonderwijs Grootegast. De beoogde aannemer is De Boer Staalbouw uit Leek. De Boer heeft ook het voorlopige ontwerp getekend.

Cultuur en religie

Bouwen multifunctionele accommodatie met kleedkamers / kantine / multifunctionele ruimtes / zaal aan de Provincialeweg. MFA Grootegast is een gezamenlijk initiatief van FC Grootegast / CMV Oranje Grootegast en Stichting Muziekonderwijs Grootegast. Installateurs bekend bij aannemer.

DOEZUM | Opgeleverd | € 10.000.000 - € 50.000.000

Het gebouw – met veel staal en glas – bestaat uit één verdieping en verrijst op de plek van de huidige accommodatie van FC Grootegast. De voetbalvereniging krijgt de beschikking over tien kleedkamers, een scheidsrechterslokaal, opslagruimte en een ruimte voor een fysiotherapeut, zegt voorzitter Henk Kroon van de Stichting MFA Grootegast. FC Grootegast wordt ook de pachter van het horecagedeelte. Voor de muziekverenigingen zijn meerdere ruimtes gereserveerd, onder meer om muziekinstrumenten op te slaan. Verder komt er een grote zaal van circa 200 vierkante meter, inclusief podium. Daarnaast komen er twee kleine, geluidsdichte ruimtes om te oefenen. Kroon: “Drummers kunnen daarin helemaal los gaan.”

Het idee voor een nieuw, multifunctioneel centrum ontstond ruim vier jaar geleden. FC Grootegast, een snelgroeiende club met ruim 500 leden, had te kampen met een sterk verouderde accommodatie. Met uitzondering van een paar gerenoveerde kleedkamers voldeed het clubgebouw, inclusief kantine, niet meer aan de eisen van deze tijd. Ook ontstond er ruimtegebrek. Op dat moment hadden verschillende muziekverenigingen in het dorp ook te kampen met een toenemend gebrek aan oefenruimte. Kroon: “De gemeente kwam zelf met het idee voor een MFA.” Alle betrokken partijen hebben de krachten gebundeld, vervolgens is de stichting MFA Grootegast in het leven geroepen. Kroon: “Ook al zijn er verschillende bloedgroepen, de neuzen wezen al vanaf het eerste moment dezelfde kant op.”

Zowel de gemeente als de provincie dragen financieel bij aan de nieuwe accommodatie. De financiering is zo goed als rond. “Na de toezegging door de provincie kan het door naar de raad voor de finale goedkeuring”, aldus Kroon.

Hij verwacht dat vlak na de zomer kan worden begonnen met de bouw, die twee à drie maanden gaat duren. Het huidige clubgebouw van FC Grootegast gaat tegen de vlakte. Plaats: Grootegast
Opdrachtgever:
Ramingsgroep: 5 tot 7.5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel