bouwbericht

Flinke uitbreiding voor De Bonte Wever Assen

bouwbreed 416

Flinke uitbreiding voor De Bonte Wever Assen

Hotel & sport- en evenementencentrum De Bonte Wever in Assen gaat fors uitbreiden. Zo wordt het huidige viersterrenhotel uitgebreid met 78 kamers en beschikt het straks over 261 kamers. Ook de lobby van het hotel wordt ruimer, zegt projectleider Joost Brookhuis van Kienhuis Bouwmanagement. Kienhuis is namens De Bonte Wever directievoerder van het project. PR8 is aangetrokken als architect van dit 11 miljoen euro kostende project. Pr8 is geen onbekende: het bureau heeft eerder het hotel van De Bonte Wever ontworpen. Het is nog niet bekend wie de hoofdaannemer wordt. De Bonte Wever heeft de ambitie om een BREEAM keurmerk te behalen.

Horeca, sport en recreatie

Uitbreiden / renoveren hotel, sport- en evenementencentrum 'De Bonte Wever' aan de Stadsbroek 17. Utbreiding vindt plaats op locatie voormalige ijsbaan. Werk omvat o.a. bouwen 78 hotelkamers / verbouwen 2 restaurants, lobby, Grand Café, recreatieruimte, meerdere vergaderzalen, nieuwe entree, parkeerterrein en buitensportaccommodatie.

ASSEN | Opgeleverd | € 5.000.000 - € 10.000.000

Verder wordt er buffetrestaurant met een oppervlakte van 3000 vierkante meter gerealiseerd, met plek voor 900 gasten. Ook komt er een nieuw à la carte restaurant. Beide restaurants krijgen een groot buitenterras. Het uitgaanscentrum van De Bonte Wever krijgt een nieuw grand café. Dit café grenst aan de huidige Caféstraat, aldus Brookhuis. Ander onderdeel van de uitbreiding is de zogenaamde boost voor het evenementencentrum, met een nieuwe, multifunctionele locatie van zo’n 900 vierkante meter, met twee zalen voor beurzen, concerten en andere evenementen. Bovendien komt er een nieuwe congreszaal van circa 800 vierkante meter, inclusief een uitschuifbare tribune.  

Een groot deel van nieuwbouwplannen wordt gerealiseerd op de plek van de 400-meter ijsbaan, zegt Brookhuis. Omdat deze ijsbaan niet langer rendabel is, gaat deze vlak na 5 februari 2017, de laatste dag van de Dutch Open Darts, tegen de vlakte. De ijsbaan zelf is al niet meer in gebruik. Brookhuis: ,,De machines zijn intussen ontmanteld.’’

De sloopwerkzaamheden nemen drie weken in beslag, daarna kan worden begonnen met de bouw. Brookhuis verwacht dat De Bonte Wever nieuwe stijl in het najaar van 2017 gereed is. De Bonte Wever verwacht na de uitbreiding jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers te mogen verwelkomen. Vanwege de toename van het aantal gasten, wordt ook de parkeerplaats uitgebreid, met 400 extra plekken. Dit parkeerterrein kan tevens gebruikt worden als outdoor evenementenlocatie.Plaats: Assen
Opdrachtgever: De Bonte Wever
Ramingsgroep: 7.5 tot 12.5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel