blog

VVD logica

bouwbreed 865

VVD logica

Ik rijd regelmatig ‘s avonds laat van Brussel naar het Noorden. Vanaf Antwerpen rijd ik dan de A4. Dat is toch wel een linke weg omdat hij niet in een streep van Bergen op Zoom naar Rotterdam loopt en er niet kwistig met reflectoren in de bochten is gestrooid. (Gecorrigeerd) 130 kilometer rijden op dat tijdstip van de dag vergt concentratie. Of een soort onverschrokkenheid die ik niet heb. Als ik daar overigens 100 zou moeten rijden, zou dat veel relaxter zijn. Raar eigenlijk dat mijn gaspedaal het wint van het verstand.

Zo ongeveer tegelijk met het verhogen van de maximum snelheid, hebben VVD-ministers het licht op de snelwegen uitgedaan en uitgelaten. Duurzaamheid, daar ging het om.

Maar raad eens wat er dan gebeurt?
Ja precies. En daarom gaat onze huidige VVD-minister nu met een beroep op de verkeersveiligheid de lampjes weer aan doen. 130 is en blijft de beleidsprioriteit; de rest is van de tweede of de derde orde.

Is het niet een idee om dat autodepartement bij een volgende kabinetsformatie gewoon onder te brengen bij Economische Zaken en Klimaat? Dan is in elk geval de prioriteitsstelling duidelijk.

Maar oh jee, EZK is de laatste jaren ook een VVD-departement. Of zou Wiebes het toch anders doen?


Lenny Vulperhorst, adviseur Andersson Elffers Felix Utrecht
l.vulperhorst@aef.nl

Reageer op dit artikel