blog

Die Crazy 8 is niet gek

bouwbreed 707

Om onze visie in de toekomst nog gerichter uit te dragen hebben we vorige week nagedacht over onze contentstrategie. Zelfs met ons co-creatie DNA werden we als team verrast door een oefening volgens de ‘Crazy 8’ methode tijdens de workshop bij ons communicatiebureau RauwCC. Op de valreep voor de vakantie zijn we weer een inspirerende en creatieve co-creatie methode rijker.

Die Crazy 8 is niet gek
Foto: Suzanne van de Kerk

De Crazy 8-werkmethode maakt onderdeel uit van de Google Design Sprint en helpt je om met je team in heel korte tijd tot verrassende en concrete ideeën te komen. Crazy 8 stelt elk teamlid in staat om in acht minuten tijd tot acht ideeën te komen. Hoe? Heel eenvoudig. Elk teamlid vouwt een leeg A4 driemaal doormidden, zodat er 8 vakjes ontstaan. Alle teamleden schrijven in ieder vakje een specifiek idee voor de vraag- of probleemstelling. Voor elk idee heb je exact één minuut, daarna ga je door naar het volgende vakje. Als de vakjes vol zijn en de tijd om is, hang je de A4’tjes op en presenteert ieder teamlid zijn of haar ideeën in 1 minuut aan het team. Iedereen mag drie stickers plakken op de ideeën die hij of zij het beste vindt.

Het werkt eenvoudig. Toch is de ervaring bijzonder. De tijdsklem stimuleert je creativiteit en blokt je ‘interne kritiek’. Hierdoor komen er nieuwe en betere ideeën. Het gaat er niet om dat het mooi is of dat de ideeën groots zijn. Daarnaast krijgt iedereen de ruimte om actief deel te nemen en zijn of haar ideeën onder de aandacht te brengen. Zo genereert Crazy 8 in korte tijd veel verschillende oplossingsrichtingen, zonder meteen te streven naar perfectie. Door het stickeren trechter je de input weer en haal je de meest interessante ideeën eruit om die vervolgens verder uit te kunnen werken.

Als kers op de taart zorgt deze werkmethode voor inspiratie en energie in het team. Bovendien is Crazy 8 uitermate geschikt om met een nieuwe samenwerkingspartner te doen. Het verbindt de teamleden en je leert elkaar en elkaars business snel kennen.
Dus doe eens gek en doe de Crazy 8!


Yvonne van Mierlo, directeur Blauwhoed Studio bij Blauwhoed

 

 

Reageer op dit artikel