blog

Kilometers vreten en toch duurzaam rijden? Het kan!

bouwbreed 718

Ik heb deze week eens zitten berekenen hoeveel kilometers onze chauffeurs in een jaar maken. Iedereen heeft het immers over het terugdringen van de CO2-uitstoot en dat we daarin moeten investeren. Dan wil je weten waar je over praat.

Kilometers vreten en toch duurzaam rijden? Het kan!

Ik kan je zeggen: het duizelt je. Alle Mebin truckmixers samen rijden per jaar ongeveer 5 miljoen kilometer tussen de centrales en de klanten. Dat is ongeveer 125 keer de wereld rond. Elk jaar weer opnieuw. Je kunt dat alleen verantwoord doen als je de schoonst mogelijke motoren gebruikt. Vinden wij.

Mebin heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan een drastische vernieuwing aan haar wagenpark. Uitgerust met schone Euro6-motoren. Natuurlijk omdat de overheid dat van ons en de branche verlangt, maar ook omdat we geloven in duurzaamheid. We hebben onder andere meer 13,5-kuub mixers gekocht. Die stellen ons in staat om grotere hoeveelheden te vervoeren met minder inzet van auto’s. Dat geeft een logistieke uitdaging, maar het is uiteindelijk beter voor het milieu. En onze chauffeurs vinden het ook prachtig. Zij rijden met de modernste en mooiste wagens die er te krijgen zijn.

Over chauffeurs gesproken. Doordat we de afgelopen jaren zoveel meer omzet maken, hebben we ook moeten investeren in ons personeelsbestand. En niet alleen daarom. Bij ons werken heel wat chauffeurs met veertig dienstjaren of meer op de teller. Die zijn dus langzamerhand toe aan een welverdiend pensioen. Voor 1 juni hopen we 80 nieuwe chauffeurs te hebben aangenomen. Dat is een prestatie op zich. Van elke honderd sollicitanten komen er dertig door de eerste ronde en worden er 10 aangenomen. Die selectieprocedure is topsport, kan ik je zeggen. Maar ik heb goede hoop dat we met zijn allen voor de gestelde datum alle plekken hebben ingevuld.

Zit ik nu te klagen dat ik door de groei van de economie te hard moet werken? Zeker niet! Het is gewoon leuk om af en toe te overdenken wat de huidige werkelijkheid met je bedrijf doet. En wat je als bedrijf kunt doen om, ondanks al die extra inzet, zo goed mogelijk voor het milieu en de mensen te zorgen. Daarin zijn we een mooi eind op weg…


Ronel Dielissen-Kleinjans, Algemeen directeur Mebin

Reageer op dit artikel