blog

Weekje vol bouwproblemen

bouwbreed Premium 235

Het was een lekker weekje voor de bouw in Nederland. Laten we eens zien wat er allemaal mis ging.

Weekje vol bouwproblemen

Eerst bleek het consortium Open IJ rond de bouw van de nieuwe Zeesluis bij IJmuiden met de Koreaanse producent van de sluisdeuren in de clinch te liggen. Nu is dat al een moeizaam dossier, maar het giga project blijkt echt een maatje te groot geworden voor alle betrokkenen. Technische oplossingen die te complex blijken en nu een conflict met een leverancier die te laat zou hebben geleverd.

Nederlandse bouwers moeten zich aan de Nederlandse wetten en regels houden

Afgelopen vrijdag was er het bericht dat de FIOD een inval heeft gedaan bij Strukton. Iets met mogelijke corruptie rond het verwerven van het metroproject in de Saudische hoofdstad Riyad. Nederlandse bouwers moeten zich aan de Nederlandse wetten en regels houden, ook bij handel in het buitenland, luidt de boodschap van het OM.

Tussendoor viel er ook nog een heistelling om in Vlaardingen. Gelukkig was er alleen materiële schade, maar eind vorig jaar meldde Cobouw al dat het aantal hijsongevallen in een jaar tijd is verdubbeld.

Het is ook weer zo’n project waarin te veel strijd tussen de partijen was en te weinig overleg.

En dan beginnen we deze week met het nieuws dat de Botlekbrug niet geschikt is voor treinverkeer. Dat zorgt voor vertraging en hogere kosten. Het is ook weer zo’n project waarin te veel strijd tussen de partijen was en te weinig overleg.

Lekker lijstje. Hoge kosten. Ruzie. Corruptie. Gebrek aan veiligheid en moeizame dure projecten. Het is druk in de bouw, maar toch gaat er iets niet helemaal goed. En dat is de oogst van één week.

Wat gaat er goed en wat minder goed?

Cobouw houdt momenteel de Grote Bouw Enquete. We willen weten wat uw dromen en nachtmerries zijn. Wat gaat er goed en wat minder goed? Waar u wakker van ligt weten we nu wel, maar het zou goed zijn als u aangeeft dat de bouw ook goed bezig is. Doe mee en laat uw stem horen.

Reageer op dit artikel