blog

Het handige digitale hulpje

bouwbreed Premium 143

Eindelijk is hij er: onze eigen Track & Trace app. Enkele maanden geleden gelanceerd en nu al een hit onder de klanten. We zijn er blij mee. Het digitale hulpje geeft onze klanten een exact inzicht in de whereabouts van hun bestelde producten.

Het handige digitale hulpje

Is dat nou zo bijzonder, zo’n Track & Trace app, vragen ze in mijn familie, als ik er op een verjaardag over begin. Nou nee, eerlijk gezegd niet. Als je tegenwoordig bij een webwinkel een nieuwe tandenborstel bestelt, kun je het ding van a tot z volgen. Je hoeft niet eens uit het raam te kijken om te weten dat de bezorger die donderdagmiddag om vier minuten over half vijf je straat inrijdt. We zijn in het normale leven niet anders gewend. Gemak dient de mens en dus zijn we massaal digitaal gegaan. Maar ja, de wereld waarin ik me beweeg, heet bouw. En daar is het digitaal volgen van leveringen nog redelijk nieuw. En een beetje spannend. Wij merkten dat. Klanten die de app hebben gedownload en er driftig gebruik van maken, pakten tot voor kort nog bij elke bestelling de telefoon. Gewoon om even zeker te zijn dat de beloofde kubieke meters beton er ook echt aankomen. De techniek achter de app zal best in orde zijn, maar de stem van de medewerker die zegt dat het inderdaad goed komt, daar luisteren we toch nog graag naar. Het is een kwestie van wennen. En dat het snel went, merken we aan het afnemende aantal telefoontjes. De klanten die inmiddels gewend zijn om met de app te werken, hebben vertrouwen dat de informatie in de app klopt. Van krijtstreep en notitieblokje naar spijkerbroek en smartphone.

Overigens is digitalisering in de bouw niet zo’n heel vreemde eend in de bijt. Ontwerpers van gebouwen maken er al lang druk gebruik van en iedereen vindt dat heel gewoon. Zo gaat dat ook met die Track & Trace app. Hij wordt onmisbaar in een branche waarin tegenwoordig elke minuut moet worden verantwoord.

Hebben we die goeie ouwe bouw met onze Track & Trace app toch weer een beetje moderner gemaakt.


Ronel Dielissen-Kleinjans, Algemeen Directeur Mebin

Reageer op dit artikel