blog

Rijkswaterstaat luistert niet

bouwbreed Premium 1254

Je ziet niet vaak dat de ceo van een groot bouwbedrijf ons op de koffie vraagt om zijn gal te spuwen over een opdrachtgever. Zeker niet als die opdrachtgever Rijkswaterstaat is. Het is opmerkelijk dat Jaap van der Weele van De Vries & Van de Wiel en topman Alain Bernard van moederconcern Deme Group zo kritisch zijn op hoe RWS opereert rond de klus in het Julianakanaal. In het verhaal van Ingrid Koenen over deze zaak blijkt dat de bouwers zich onheus bejegend voelen, en niet serieus genomen. Wat gaat er mis?

Rijkswaterstaat luistert niet

Het gaat nog om een relatief klein project ook. Het verbeteren van het Julianakanaal is een project van 38 miljoen euro. Deme heeft een omzet van 2,3 miljard euro. En toch wil de ceo gezegd hebben dat hij zoiets nog nooit heeft meegemaakt. Het zit hem duidelijk hoog.
Laatst hadden we een interview met Jean Luc Beguin van RWS in Cobouw. Hij hield bij hoog en laag vol dat hij on speaking terms wil blijven met gelijkwaardige partners. Ook als het niet helemaal goed gaat. Helemaal lijkt dat dus niet te lukken.

Toen ik me in de wandelgangen voorstelde en een vraag stelde trok Michele Blom een sprintje en weg was ze.

Ik kwam RWS-baas Michele Blom laatst tegen op het Delta congres. Toen ik me in de wandelgangen voorstelde en een vraag stelde trok ze een sprintje en weg was ze. Zonder op of om te kijken. Mij totaal verbijsterd achterlatend.

De mannen van Deme en De Vries & Van de Wiel hebben de hoop dat hun openhartigheid de zaak een beetje openbreekt

Het lijkt dat RWS onder Blom wat starder is geworden. Ze lijkt wat meer een manager die afrekent en wat minder een visionair die GWW in Nederland verder wil helpen en de samenwerking wil verbeteren. De mannen van Deme en De Vries & Van de Wiel hebben de hoop dat hun openhartigheid de zaak een beetje openbreekt, maar veel hoop koester ik niet. RWS zet de toon, maar moet je dan ook niet af en toe luisteren?

Reageer op dit artikel