blog

Beton wordt ook hard zonder mij

bouwbreed 731

Beton wordt ook hard zonder mij

Elk jaar opnieuw vraag ik me af: hoe kom ik de vakantie door, zonder elk moment aan beton te denken? Dat valt vaak niet mee; je neemt nu eenmaal je werk niet alleen mee naar huis, maar ook in de koffer richting vakantieadres.

Sommigen noemen het beroepsdeformatie. Ik voel me veel prettiger bij ‘liefde voor het vak’. Aan de andere kant: beton wordt ook hard zonder mij. Het is dus tijd om even op een andere manier van mijn werk te genieten.

Daarom ben ik ook dit jaar weer helemaal klaar voor een paar weekjes beton op locatie. Heerlijk met ons blauwe 2CV-tje cabrio over zoveel mogelijk betonnen wegen zoeven. Lekker de betonnen rotondes opzoeken en die misschien niet één, maar twee keer nemen. En als ze lekker in de hand liggen en het is niet al te druk, ook nog een derde keer.

Waarom niet? Maximaal genieten, daar gaat het nu even om. Het is vakantie en ik heb de tijd. Ons lelijk eendje deint gewoon lekker mee. Bovendien doe ik het niet alleen voor mezelf. Mijn man geniet er net zo van en onze Beagle Noppes kan er met zijn wapperende oren op de achterbank al helemaal geen genoeg van krijgen. Hij hupt gewoon even omhoog als we al scheurend een betonnen drempeltje nemen. Even een groen bermpje aantikken…. Geen probleem met die veilige Bermcrete langs de B-wegen.

Beton, beton, beton. Overal beton. Wegen, viaducten, tunnels, rotondes, drempels, fietspaden. Ik zie ze overal. En steeds meer. Logisch, want beton op wegen, drempels en fietspaden heeft zeker bij warm weer een groot voordeel boven asfalt: je banden blijven er niet aan plakken en je zwiept niet heen en weer door de spoorvorming.

Dus: de B-weggetjes opzoeken en heerlijk chillen op dat prachtige materiaal waar ik de rest van het jaar eigenlijk alleen maar over mag nadenken. Ook op de fiets is het een belevenis. En dan geen elektrische, maar met een gewone CO2 neutrale trapfiets over een 100 procent gerecycled betonnen fietspad. Een beetje training kan nooit kwaad. En als ik over drie weken helemaal opgefrist terug ben, laat ik vol trots de foto’s zien. ‘Kijk’, zeg ik dan, ‘daar doe ik het nou het hele jaar voor!’

Ik wens u een fijne vakantie!


Ronel Dielissen-Kleinjans
Algemeen Directeur Mebin

Reageer op dit artikel