blog

Invloedrijke types

bouwbreed 1607

Invloedrijke types

Nederland is een land van lijstjes. Dat wij zelf na een uitgebreide screening door Cobouw de Cobouw50-lijst in gelanceerd werden, was een mooi compliment voor alle ReintenInfra-ers. Er zijn echter ook lijstjes die mij de wenkbrauwen doen fronsen.

Topvrouwen in de bouw is het lijstje wat onlangs werd gepubliceerd in de Cobouw. Vijftig vrouwen zijn bestempeld met ‘top’, omdat zij na hantering van harde criteria invloedrijk schijnen. De harde criteria voor de Topbouwvrouw waren voor welke omzet zij persoonlijk verantwoordelijk is en aan hoeveel mensen zij leiding geeft. Geen verrassing dat de mammoetbedrijven grossieren in topvrouwen in dat lijstje.

Ik betitel deze lijst echter als 50 ambitieuze vrouwen met een mooie baan. Van die 50 zijn er zeker een aantal noemenswaardige ondernemers, maar dan wel op te lage posities. Voor echte top ondernemende vrouwen is een vergelijkend warenonderzoek van ondergeschikt belang, die zijn niet bezig met omzet, maar met rendement, die zijn niet bezig met hoeveel medewerkers, maar met tevreden werknemers. Daarnaast zijn zij vastgeplakt aan het bedrijf. Ik vermoed maar zo dat als we dit top 50 lijstje volgend jaar weer samenstellen er dames zijn die hoger op het lijstje staan. Dan mogelijk ook bij een ander bedrijf, omdat zij op zoek waren naar een nieuwe uitdaging.

Wel, een aantal van de dames op de lijst en heel veel die niet op de lijst staan, hebben aan de dagelijks uitdagingen genoeg;  tevreden medewerkers, tevreden klanten en mooi rendement. Doe ik nu een beetje kattig over de lijst omdat ik er zelf niet in sta? Ik doe niet meer mee aan lijstjes. Er zijn verkiezingen waar je als ondernemer moet strijden om een titel met als medekandidaat een bankmanager. En dat verlies ik natuurlijk. En tegen mijn verlies kan ik in een appels-peren-vergelijking-verkiezing niet zo goed, dus niet meer meedoen is een hele rustige optie.


Karin Rog, Directeur Klant & Markt ReintenInfra BV

Reageer op dit artikel