blog

Juf Kaat zegt: Tijd om lekker te gaan glanzen

bouwbreed Premium 1097

Juf Kaat zegt: Tijd om lekker te gaan glanzen

Wat is het goed, hè? De serie De Luizenmoeder. In beeld en geluid, met de nodige satire, brengen hoe het in de sub-wereld van een basisschool gaat.

Maar met name hardop denken wat anderen zonder geluid doen. De humor en de herkenbaarheid zorgen voor verademing op de beeldbuis. We mogen nog steeds lachen en in dit geval omdat je wellicht jezelf heel stiekem herkent in bepaalde uitspraken. De serie heet de Luizenmoeder, maar eigenlijk speelt juf Ank de hoofdrol. Ank is eigenlijk de luis in de pels van het schoolhoofd en de ouders, confronterend en direct, met het hart op de goede plaats. Eerlijk ook.

Zijn we als branche al jaren op zoek naar de Freek Vonk van de bouw, misschien is juf Ank van de bouw passender in deze tijd. Nu het tij keert en de afhankelijkheid minder wordt, durven we wellicht ook weer een mening te hebben en die hardop te verkondigen. Net zo eerlijk als de sportman op tv als reactie gaf op zijn uitzonderlijke prestaties: “Ik ben gewoon heel goed nu”. Met die instelling bereik je sneller het doel, dat weet Ank ook.

Tegenwoordig moet je dat zelfs opschrijven of presenteren om je bij aanbestedingen te onderscheiden. Broodnodig dus om de rug te rechten en neus in de lucht te steken. Gezonde zelfverzekerdheid is nodig om de branche in leven te houden en verse input te realiseren. De assen van de vacatures en de werkzoekenden gaan elkaar binnenkort kruisen. Ook de arbeidsmarkt is hiermee binnen vijf jaar totaal gekenterd. De politiek heeft nog steeds een flinke hap aan elkaar, de participizza en wat te doen met zzp-ers. Die zitten voorlopig nog niet in de glansfase. Wij wel, de pareltjes van de economie. Pak de stofdoek collega’s, het wordt voor onze branche hoog tijd dat we eens lekker gaan glanzen.

Juf Kaat, directeur Klant & Markt ReintenInfra BV

Reageer op dit artikel