blog

Even geduld aub?!

bouwbreed 686

Even geduld aub?!

Nog een paar dagen en de vakantie begint. Alles moet af, het is overal druk, iedereen heeft stress, het lijkt wel alsof de wereld stopt. Herken je dat? Maar hoe klant(on)vriendelijk is het, dat we massaal de deuren voor een paar weken sluiten?

Wij hebben regelmatig discussie over de vakantie(spreiding). Collega’s zonder schoolgaande kinderen willen liever buiten het hoogseizoen hun vakantiedagen inzetten, om zo de drukte en de hoge tarieven te ontwijken. Maar voor een effectieve bedrijfsvoering en de voortgang van projecten, is het cruciaal om niet vier maanden lang een halve bezetting te hebben, omdat iedereen om en om op vakantie gaat.

Doorslaggevende beslissing

Van afgelopen jaren weten we uit ervaring dat in de vakantieperiode veel mensen de tijd nemen om zich te oriënteren op een nieuw huis. En juist in deze periode de doorslaggevende beslissing nemen om te gaan verhuizen of een nieuw huis te kopen. Een goede commerciële reden om de verkoopactiviteiten in de zomermaanden niet te stoppen. Ook de voortgang van de bouw levert voordelen op, niet alleen voor toekomstige bewoners die er uitkijken naar een snelle oplevering van hun huis.

Frustrerend

Op internet en social media zie je steeds meer discussies van mensen die het onbegrijpelijk vinden dat bedrijven dicht zijn in de zomer. Ze zijn niet bereid te wachten en gaan ergens anders shoppen. Ons voordeel is vooralsnog dat wij een product verkopen dat met geen ander is te vergelijken. Een huis kopen is net als een relatie: als je eenmaal verliefd bent geworden op een huis, wissel je die niet zo gauw met een second-best. Ook niet als je een paar weken moet wachten. En je loopt niet weg als de bouw van jouw droomhuis tijdens de bouwvak een paar weken stil ligt.

Maar frustrerend is het vaak wel. De roep om meer flexibiliteit tijdens de zomermaanden wordt dan ook almaar groter. Gelukkig zijn er al veel bedrijven in onze branche die de vakantieperiode zo organiseren dat er veel activiteiten kunnen doorgaan. Wel zo klantvriendelijk. En dat is toch ‘best’ belangrijk, want daar kunnen wij uiteindelijk weer van op vakantie!

Fijne zomer!Yvonne van Mierlo is directeur Blauwhoed Studio bij Blauwhoed.

Reageer op dit artikel