blog

Verbinding gezocht?!

bouwbreed Premium 515

Verbinding gezocht?!
Suzanne van de Kerk

‘Verbinden’ lijkt wel een modewoord geworden, zoveel wordt het in onze branche gebruikt. Vastgoedbedrijven eisen verbinden als competentie, hebben ‘verbinden’ als kernwaarde gekozen of zelfs tot hun missie verheven.

Verbinden begint met ontmoeten, mensen bij elkaar brengen en met ideeën in verbinding brengen. Je verbindt door echt naar mensen te luisteren en door te vragen, door verschillende mensen vragen te stellen, te inspireren en een klik te hebben.


 

Verbinden is het slaan van bruggen. Het krijgen van verschillende mensen, verschillende belangen, verschillende visies en verwachtingen aan één tafel. Om de gezamenlijkheid te ontdekken vanuit ‘het waarom’ en de interesse en belangen van verschillende partijen. Zodat het niet meer over concurrentie gaat of elkaars taal niet spreken. Op zoek naar het ‘waarom’ en op zoek naar verhalen.

Hart en passie

Wat drijft mensen om ergens te zijn, ergens naar toe te gaan, ergens te leven? Welke associaties hebben mensen met een plek? En hoe verbindt je hen met wat er speelt in een gebied? Om daarna samen een overkoepelend verhaal te maken, een verhaal dat zo sterk is dat het beweging veroorzaakt. Verbinden is dat je zo graag een bepaalde verandering, beweging op gang wilt brengen dat je met z’n allen je steentje daaraan bijdraagt. Vanuit het hart en de passie die we hebben voor het vak, voor de mensen, voor de plek en voor het creëren van waarde(volle plekken).

Echt verbinden is een ware kunst

De term ‘verbinden’ klinkt lekker en het lijkt zo simpel om te doen. Als er voldoende geld, middelen, aantallen, kansen en grote namen zijn, is dat het ook. Dan kan iedereen ‘verbinden’, al is het dan niet meer dan een mooi woord, een modewoord. Als er schaarste is, tegengestelde belangen zijn en je van niets iets wilt maken, komt het echter daadwerkelijk aan op verbinden. Echt verbinden is een ware kunst, een competentie die niet iedereen beheerst. En dé kritische succesfactor van ontwikkelen. Bovendien beleef je er lol aan. Want het is leuk om mensen, dingen en ideeën met elkaar te verbinden en het is bijzonder zo meerwaarde te creëren en verrassend het verschil te maken!

Wat is verbinden voor jou?Yvonne van Mierlo, directeur Blauwhoed Studio bij Blauwhoed.

Reageer op dit artikel