blog

Klaar om te beginnen?

bouwbreed 29

Klaar om te beginnen?

Wat betekenen de winst van Trump, de wereldwijde terreur(dreigingen), de Brexit en de Nederlandse verkiezingen voor de vastgoedsector in 2017 en de jaren daarna? De ontwikkelingen zijn lastig te voorspellen. Toch wil je, moet je, er als bedrijf op anticiperen om onderscheidend vermogen te creëren en daadwerkelijk het verschil te maken. Wie gaat er winnen, op korte en op lange termijn?

Korte termijn succes lukt wel met de huidige marktsituatie. Iedereen heeft jarenlang erg hard gewerkt om het hoofd boven water te houden. Het is fijn dat dat werk nu wordt beloond. Je kunt je bijna niet voorstellen dat het ook weer eens minder wordt. Toch weten we zeker dat het zo is.

Geld en macht waren lange tijd de kritische succesfactoren bij vastgoedontwikkeling. En misschien nog steeds wel op dit moment. Maar de grote gevolgen van wereldwijde economische, politieke, maatschappelijke en snelle technologische ontwikkelingen veranderen de markt structureel. Er gebeurt zoveel en de veranderingen gaan steeds sneller. Daarmee wordt de noodzaak om mee te bewegen toch ook steeds groter?

Ik ben ervan overtuigd dat wendbaarheid, diversiteit aan competenties en teamwork voor ‘morgen’ het verschil maken. En dat organisaties met deze competenties op de lange(re) termijn worden beloond met succes.

Wendbaar, zodat je als organisatie op ieder moment een scherpe en juiste focus hebt en snel het roer kunt omgooien. Met inzet van de nieuwste technieken, processen en methoden om goed te kunnen anticiperen op de markt. Altijd gedreven door (latente) behoeftes van klanten en medewerkers. Want uiteindelijk maken mensen het verschil. En verschillende mensen bij elkaar maken het resultaat nog beter. Zeker als er aan de behoefte van waardering, uitdaging en verantwoordelijkheid wordt voldaan.

Die wendbaarheid en dat échte teamwork floreren in een groeiende niet-hiërarchische organisatie waarin je in zelfsturende teams samenwerkt met gepassioneerde, zelfstandige, slimme collega’s. En voor wie nog niet overtuigd is van de kracht van zelfsturende teams en matrix organisaties: ons topteam gaat bewijzen dat het werkt. Wij gaan het verschil maken in 2017 en daarna.

Reageer op dit artikel