blog

Pokémonhype

bouwbreed 234

Pokémonhype
Suzanne van de Kerk

We zien het sinds kort overal om ons heen. Kleine en grote groepen jongeren die met hun blik op de smartphone door de straten en parken trekken. Ze ontmoeten elkaar, er wordt gelachen, gebabbeld en waar ze mee bezig zijn lijkt vooral erg leuk.

Het blijkt de Pokémonhype te zijn. Een geweldig softwareprogramma dat Google Maps combineert met een digitaal spelprogramma rondom het thema Pokémon. Alleen al in ons land hebben inmiddels meer dan één miljoen mensen Pokémon Go gedownload. Deze hype laat zien dat mensen van alle geledingen, gezindten, kleuren en afkomst elkaar kunnen ontmoeten. Ze trekken met elkaar op, gaan tot actie over en ontdekken zo op een positieve manier de wereld om hun heen.

Niemand buitensluiten

Vanuit maatschappelijk oogpunt laat Pokémon zien dat werken aan een gezamenlijk doel grenzen kan slechten en grote verschillen kan overbruggen. En, laten we eerlijk zijn, dat heeft onze maatschappij momenteel hard nodig om stabiel en toekomstbestendig te blijven. Een maatschappij ook die niemand uitsluit. De recente aanslagen in Amerika, Turkije en Frankrijk leren ons dat grote verschillen tussen groepen en het buitensluiten van mensen fatale gevolgen kunnen hebben.

Overigens moeten we als bouwbranche hier ook lering uit trekken. Laten we daarom mensen van alle gezindten betrekken bij ons gezamenlijke doel, de bebouwde omgeving voor iedereen zo aangenaam mogelijk maken. Dat begint naar mijn idee met niemand buitensluiten. Maar ook door een goede werkgever te zijn die mensen laat samenwerken en talenten de ruimte geeft om zich te ontplooien.

Inspiratie

Ongetwijfeld bieden de softwaretechnieken van Pokémon Go op termijn ook voor onze sector grote kansen. Ik denk dat hiermee bijvoorbeeld de mogelijkheden om de aandacht van de woonconsument op een leuke manier op een bouwproject te vestigen, ongekend groot zijn. We moeten gewoon vooral onze fantasie gaan gebruiken. 

Prettige vakantie en laat je verleiden om eens met je kinderen Pokémon Go te spelen! Het levert naast lichaamsbeweging, sociale contacten en plezier wellicht ook inspiratie op voor na de vakantie!

Reageer op dit artikel