blog

#LeveTwitter

bouwbreed Premium

#LeveTwitter
Suzanne van de Kerk

#RIPTwitter was trending afgelopen weekend. Een aangekondigde wijziging in de tijdlijn van Twitter was de oorzaak. Twitter overweegt om de tijdlijn asynchroon te maken. Niet de nieuwste tweets bovenaan maar meer op de manier zoals Facebook dat doet. Reden voor veel mensen om te roepen dat ze Twitter gaan verlaten. #RIPTwitter dus. Uiteindelijk bleek het om een hoax te gaan, het bericht waar iedereen op reageerde en over viel was nep.

Het zet je toch aan het denken. Sociale netwerken doen er alles aan om hun gebruikers te behouden, ook Twitter. Deze wijziging was dan nep, laatst waren er ook al geruchten om de 140 tekens limiet af te schaffen. Geen goeie zaak lijkt mij. Voor mij is Twitter nog steeds het mooiste netwerk met de hoogste interactie. Juist omdat het korte real-time berichten zijn. Door de limiet van 140 tekens kun je geen lange saaie boodschappen delen, je wordt gedwongen korte sterke teksten te schrijven. Steeds weer een uitdaging.

Netwerken op Twitter werkt ontzettend goed. Regelmatig maak ik via Twitter afspraken met nieuwe mensen. Deze afspraken ontstaan vanuit een Tweet. Ik stel ook regelmatig vragen op Twitter, de hulpvraag werkt hier heel goed. Ben je op zoek naar informatie of inspiratie, Twitter helpt. De openheid van het netwerk is heel erg krachtig. Dit past helemaal bij deze tijd. Geen silo’s, volledig open. Alle mogelijkheden om je netwerk uit te breiden met precies die mensen die jij nodig hebt. Momenteel ben ik op zoek naar inspiratie voor digitalisatie in de bouw. Via Twitter kwam ik in contact met een uitvoerder van een concullega aannemer, de afspraak staat inmiddels!

Voor mij is Twitter daarom zeker niet dood. En ik hoop dat we nog heel lang mogen blijven Twitteren. #LeveTwitter

Reageer op dit artikel