blog

Kennis delen is leuk

bouwbreed Premium

Kennis delen is leuk

Investeren in verbeteringen vraagt een hoge mate van idealisme, vakmanschap, gezond ondernemerschap én geld. En in een branche met zeer lage marges is dat laatste aspect een serieus probleem. Vandaar dat slimme samenwerkingsverbanden een goede oplossing kunnen zijn om sneller en effectiever te ontwikkelen en te innoveren.

Daarnaast zijn de oplossingen voor complexe vraagstukken in de huidige tijd van snel wisselende omstandigheden nauwelijks nog door een enkel bedrijf op te brengen. Laat staan dat we die investeringen nog op zeker moment goed kunnen terugverdienen.

Praktijkmiddag

Ik geloof heel sterk in samenwerken en kennis delen door vakmensen die gericht met elkaar aan de slag gaan om iets beter te maken. Dat leidt namelijk uiteindelijk tot meer innovatie waarvan wij als sector beter kunnen worden. Wij hebben op dit terrein recentelijk erg goede ervaringen opgedaan met het op touw zetten van een praktijkmiddag voor onze partners en opdrachtgevers.

Samen met woningcorporaties en andere partijen op de bouwplaats praten over een gericht thema, in dit geval over nul-op-de-meter in de echte praktijk. Een dergelijke aanpak mondt uit in praktische gesprekken. Kennis delen is nu eenmaal ook herkenning, erkenning en onderwerpen tastbaar maken.

Vertrouwen

Tegelijkertijd kan dat in mijn visie alleen maar als je vertrouwen hebt in je eigen toegevoegde waarde. Anders lukt het niet en kom je slechts kennis ophalen en niets brengen. Een duurzame samenwerking is dan gedoemd te mislukken. Daarom zie ik ook veel klassieke bedrijven die bijvoorbeeld geen kennis willen delen uit angst de uniciteit kwijt te raken. Dat is zonde en vooral een gemiste kans. Want verbinden en kennis delen is echt heel leuk!

Reageer op dit artikel