blog

Het verdriet van Doetinchem

bouwbreed

Het verdriet van Doetinchem

Cobouw Café komt naar Doetinchem. Op twitter zag ik mooie plaatjes voorbij komen van bouwende mensen. In de uitnodiging lees ik over het aanjagen van de bouw. Afgelopen zomer was ik in Doetinchem. Ik moest in de buurt zijn en was nieuwsgierig wat ik zou aantreffen in een gebied met het etiket ‘krimpregio’. Speciaal voor het Cobouw Café blader ik nog wat door mijn foto’s. Dat viel niet mee.

Mijn eerste bezoek was aan ’t Brewinc aan de rand van het centrum. Een oude school is verbouwd voor verschillende gebruikers: de bibliotheek, een erfgoedcentrum en enkele ouderen- en zorggerelateerde organisaties.

Wat verderop kwam ik terecht in het gat van Doetinchem. Een groot bord met ‘Wonen in het Centrum – koopappartementen’ op een braakliggend terrein. Ernaast een gebouw dat te huur stond: 1100 m 2 en 17 parkeerplaatsen. Daartegenover een winkelplint van 1900 m 2. Ook te huur. Aan de overzijde nog een gebouw, met een te-koop-bord ervoor. Ik vroeg me af wat het was. Tot ik het bordje van de bushalte bekeek: ‘Bibliotheek’.

Een rondje kantoren- en bedrijventerrein maakt duidelijk dat er vele vierkante meters gebouw beschikbaar zijn. Leegstand genoeg. En toch nog wil iemand kavels aan de man brengen met als bestemming kantoren. Een eindje verderop moet de Vredensteincampus komen. Nog meer gebouwen. ‘Voor ondernemende mensen’, zo kunnen voorbijgangers lezen.

Vrolijk werd ik er niet van. Daarom beste bouwers en bestuurders, doe me een lol en bespreek tijdens het Cobouw Café met elkaar hoe u samen van Doetinchem echt iets moois gaat maken. Dan kom ik graag nog eens terug.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels