blog

Tango dansen

bouwbreed Premium

Tango dansen

Op 19 november waren er twee belangrijke events: de Betondag en het ‘how to get there’ Summit, beide in Rotterdam.

Voor allebei had ik een uitnodiging liggen en ik heb gekozen voor het summit. Van de Betondag kan ik dus geen verslag uitbrengen, maar waarschijnlijk was u daar wel. Van het summit kreeg ik zoveel energie, dat ik pas laat in slaap viel. Dat kwam doordat er in het Erasmus Centre For Entrepreneurship start-ups en grown-ups bij elkaar kwamen en dat vonkt heel erg goed. Start-ups zetten hun beste beentje voor om hun nieuwste uitvindingen te laten zien en grown-ups onderzoeken hoe zij deze briljante ideeën kunnen toepassen, zonder ze in te lijven. Een tango van tegenpolen, die blijft boeien. En waar is de bouw? Ik zie iemand van Cofely, ik ontmoet een start-up die 3D print en ik ontmoet een oud-directeur van VolkerWessels. Maar verder zie ik de bouw niet rondlopen. Logisch, want die zitten met zijn allen in De Doelen. Wordt daar ook gedanst? vraag ik me af. Want de bouw kan dat zeker! Dat ontdekte ik toen ik op 5 november een VIP-bus liet rijden met vijftien start-ups en vijftien grown-ups aan boord. Het was een groot succes: elf uur lang hebben de deelnemers met elkaar gepraat en – hier wordt het interessant – busdeals gesloten. Een busdeal is een zakelijke afspraak tussen twee of meer partijen. Ik heb de afgelopen weken de deelnemers gevraagd of er ook follow-up is en wat blijkt: de agenda’s staan vol met afspraken tussen gemeentes, de grote bouwbedrijven en de starters. In die elf uur hebben zij de tijd genomen om op elkaar af te stemmen. Voor komend jaar is mijn doel om deze beweging voort te zetten, daar waar ik kan. Want hier laat de bouwsector zich zien op een manier waar we van dromen. De bestuurdersdag van Bouwend Nederland haakt al aan. Als u ook wilt meedoen in deze beweging, dan hoor ik graag van u!

Serena Scholte
Lid Advisory Board van Startup
Leercoach en founder Baanbrekers in de Bouw

Reageer op dit artikel