blog

Google Glass is dood, leve Google Glass!

bouwbreed Premium

Google Glass is dood, leve Google Glass!

Zijn wearabes juist niet de toekomst? Intel investeert juist nu 25 mln dollar in slimmebrillenmaker Vuzix en Google Glass wordt doodverklaard. Er zal wellicht best een kern van waarheid zijn, maar wanneer ik Google Glass afzet tegen bijvoorbeeld de Apple Watch, Oculus Rift en andere wearables, dan denk ik toch dat de Google Glass het dichtst tegen een echte markt introductie aan zit en echt een toevoeging kan zijn. Maar… niet voor de consument!

Bij BAM hebben we de beschikking over twee van deze devices en ik word steeds enthousiaster. Laat ik gelijk maar even wegnemen dat ik fan ben van Google. Het gaat mijn vooral om het type device, dat voor bedrijfsmatige toepassingen talloze mogelijkheden biedt. Mogelijkheden die we nu nog niet hebben, maar we wel graag zouden willen hebben.

Trial and error

Mijn collega’s van het BIM center experimenteren nu al geruime tijd met de bril en deze testen (zie artikelen op Cobouw hier: 1 artikel en 2 artikel) zijn heel veel belovend. Natuurlijk gaat dit niet foutloos en blijkt dat wij ook nog veel moeten leren. De huidige bouwtekening blijkt niet 1-op-1 toepasbaar in de bril. We moeten ze ontleden naar een soort van Ikea-handleiding. Een BIM model naar de bril brengen blijkt ook niet makkelijk. Het scherm is te klein om alle informatie, die we kwijt zouden willen, ook daadwerkelijk te tonen. En dan willen we natuurlijk ook live-streams naar kantoor of keet, extra veiligheidsinstructie kunnen geven en nog veel meer.

Waarom dan toch aan de slag gaan met een apparaat dat nog niet eens makkelijk verkrijgbaar is? Het antwoord daarop is simpel. Nieuwe mogelijkheden brengen tenslotte ook een hele andere manier van denken en werken met zich mee. En dus moet je daarmee aan de slag, voordat het gemeengoed is. Nu kun je leren, fouten maken en ontdekken.

Reageer op dit artikel