artikel

Tweede huid

bouwbreed 188

Met distributiepartner Wiltec introduceert Showa een nieuwe griphandschoen: de Showa 382. Met deze siliconenvrije handschoen – geschikt voor onder meer montage en assemblage – zijn vingerafdrukken op metaal, glas en andere ondergronden verleden tijd.

Tweede huid

‘Dat geeft veel minder kans op afkeur in kritische productieprocessen’, aldus Wiltec van Showa. Net als de Showa 381 is deze nieuwste handschoen ultralicht en sterk. Dat komt door het gebruik van microvezel, stelt Wiltec. Deze vezel wordt ook in onder meer sportkleding verwerkt, om sneller vocht te absorberen en af te voeren. De handschoen weegt slecht 19 gram. De foam nitril coating met reliëf zorgt voor een goede grip. ‘Doordat de microvezel zo dun is, zit deze als een tweede huid om de hand’, aldus Wiltec.

Reageer op dit artikel