artikel

Innovatieve accutechnologie

bouwbreed 330

MULTI VOLT, zo heet de innovatieve accutechnologie die de Japanse gereedschappenfabrikant HiKOKI onlangs lanceerde.

Innovatieve accutechnologie

Deze technologie maakt het mogelijk om 36 Volt accu’s in 18 Volt machines te gebruiken. Van de buitenkant lijkt de accu op zijn voorgangers, maar de MULTI VOLT accu’s zijn van binnen voorzien van de nieuwste technologieën. De uitwisselbaarheid is mogelijk gemaakt door intelligente verbindingstechnologie: de accu kan detecteren of ze wordt gebruikt in een 18 Volt of 36 Volt apparaat en past vervolgens de spanning automatisch aan. De BSL36A18 MULTI VOLT accu heeft een capaciteit van 2,5 ampère uur (Ah) bij 36 Volt, en bij 18 Volt is dat 5,0 Ah. De flexibiliteit is nuttig bij hoog vermogen, bijvoorbeeld wanneer de nieuwe snoerloze cirkelzaag C3606DA wordt gebruikt. “Met de nieuwe generatie MULTI VOLT accu doorbreken wij de beperkingen waaraan de voltklassen tot nu toe onderhevig waren”, zegt Gert Lamberts, directeur HiKOKI Nederland. HiKOKI is de nieuwe naam voor Hitachi Power Tools. Deze naamswijziging is op 1 oktober 2018 doorgevoerd.

www.hikoki-powertools.nl

Reageer op dit artikel