artikel

Prijswinnende industriële grijper

bouwbreed 307

Het in Zeeland gevestigde familiebedrijf Nemag had nooit gedacht, dat ze met hun nieuwe industriële grijper zo in de prijzen zouden vallen. Voor de nemaX – want zo heet hij – kregen ze niet alleen een innovatieprijs van het International Bulk Journal, met name vanwege het slimme productieverhogende ontwerp, maar nu ook de felbegeerde Red Dot Award.

Prijswinnende industriële grijper

Dat is tot op heden nog geen enkele andere industriële grijper gelukt. Red Dot Awards worden namelijk vaak uitgereikt aan ‘hippe’ producten, die een groot publiek aanspreken.
Toch is het wel te verklaren, want de grijper ziet er fraai uit, dus qua vormgeving zit het wel goed. Belangrijker is, dat: “De nemaX de totale productiviteit van een overslagterminal voor droge bulkgoederen met tenminste 10 procent verhoogt,” aldus Michel Corbeau, General Manager bij Nemag. “De grijper heeft minder bewegende delen én lage onderhoudskosten. Het slanke ontwerp maakt optimaal gebruik van de mechanische eigenschappen van hoogwaardig staal en kent een minimum aantal draaipunten. Naast een mooi ontwerp is de nemaX ook gegarandeerd kostenefficiënt in gebruik en onderhoud.”
De productiviteitsverhoging is niet op een achternamiddag bedacht. De gepatenteerde nemaX is namelijk het resultaat van een langdurige samenwerking met de afdeling Maritieme Techniek en Transporttechniek van de TU Delft. Gezamenlijk is een virtuele simulatiemethode ontwikkeld om grijpers te optimaliseren.

Reageer op dit artikel