artikel

Beeldende kunst

bouwbreed Premium 475

Een geplooid laken was de inspiratie voor het glooiende landschap van het Landartpark in Meerstad bij Groningen. Het idee komt van beeldend kunstenaar Jeroen Doorenweerd, die daarvoor speciaal met zijn woonboot in Meerstad verbleef.

MD Landschapsarchitecten in Haren hielp met de uitwerking. Het 10 hectare grote park krijgt langgerekte heuvels, die als duinen overgaan in een strand aan het aangelegde meer. In totaal verzet aannemer Bouwhuis BV uit Beerzerveld zo’n 170.000 m3 grond en teelaarde. Met een gps-gestuurde kraan worden de glooiingen, tot 4 meter hoogte, volgens de tekening gevormd. Een betonnen fietspad loopt dwars door het park.

Aan de andere zijde van een lange pier ligt een haven, waar ook het varende projectbureau aanmeert. De oplevering van het park, waarvan de aanleg vorig jaar startte, is begin 2020.

Reageer op dit artikel