artikel

Snoerloos zagen

bouwbreed 459

Vorig jaar introduceerde DeWalt het XR Flexvolt concept, met daarin accu’s die werken op 54 Volt. Hiermee maakte DeWalt het mogelijk om gesnoerde toepassingen, volledig op een accu te voltooien.

Snoerloos zagen

De nieuwe 305mm afkortzaag werkt met twee 54 Volt accu’s en wordt door een 108 Volt motor aangedreven. Het grote voordeel hiervan is dat de machine dezelfde kracht heeft als de gesnoerde 305mm afkortzaag, maar volledig snoerloos kan worden gebruikt.

Met volle accu’s kunnen maar liefst 244 balken van 90x45mm worden verzaagd, beweert de fabrikant.

Aan de grootste projecten met zeer veel zaagwerk heeft DeWalt ook gedacht. De twee accu’s kunnen namelijk ook worden vervangen door een 230V netstroomadapter. Op die manier kun je onbeperkt door blijven werken als de accu’s toch leeg zijn.

Alle betrouwbare en herkenbare elementen van de reeds gekende gesnoerde 305mm afkortzaag zijn ook terug te vinden op deze hybride versie. Zo is de verstekschaal voorzien van vaste nokken voor de meestgebruikte hoeken. Ook is er een LED lampje boven het zaagblad geplaatst die een schaduw projecteert op de plek waar de zaag invalt in het materiaal. Dit gepatenteerde XPS systeem zorgt voor een altijd accurate projectie van de zaaglijn op het materiaal.

Reageer op dit artikel