artikel

Cobouw50 nr.20: Gebr. Van de Ven

bouwbreed 598

Cobouw50 nr.20: Gebr. Van de Ven

Hoofdkantoor: Veghel
Omzet: 199 miljoen
Aantal medewerkers: 245
Activiteiten: woningbouw, utiliteitsbouw, restauratie
Directie: Frank en Stefan van de Ven

Van de Ven bouwt rijtjeshuizen en villa’s, maar is de laatste jaren vooral een bouwer van bedrijfshallen, waar inmiddels de helft van de omzet vandaan komt. De Brabanders bouwden voor Lidl in Southampton en Waddinxveen. In Eindhoven werd een productiehal voor VDL gebouwd en in Maastricht een showroom voor Porsche. Het bedrijf bouwde studentenwoningen in Nijmegen en Amsterdam; dochter bedrijf Nieuwenhuizen-Daandels deed dat in Delft en Den Haag. De omzet groeide in 2016 van 152 miljoen naar 200 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 4,8 miljoen euro. Van de Ven gaat voor nieuwe projecten “iets minder driftig naar het buitenland kijken”. In Engeland werden bedrijfshallen voor Lidl gebouwd, op Malta twee hangars op het vliegveld. “Dit soort projecten kost dubbele aandacht en begeleiding. Dat was een les.”

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Cobouw50.

Reageer op dit artikel