artikel

Mascot werkbroeken: flexibel maar toch sterker dan staal

bouwbreed 1060

Volgens het testpanel dat de nieuwe werkbroeken van Mascot mocht uitproberen zijn dit “niet zomaar werkbroeken, maar broeken die je niet meer wilt uittrekken”.

Mascot werkbroeken: flexibel maar toch sterker dan staal

Toen Mascot begon met de ontwikkeling van de nieuwe broeken, was het doel: optimale bewegingsvrijheid. Daarom moesten de nieuwe broeken 100 procent in vier richtingen kunnen stretchen. De stof moest niet alleen uiterst elastisch zijn, maar ook zeer slijtvast en toch superlicht. Het materiaal werd maandenlang getest en aangepast, totdat het resultaat exact naar wens was. De nieuwe broeken zijn gemaakt van een elastisch en zacht materiaal, dat buitengewoon slijtvast en licht is. De stof heeft bovendien een waterafstotend effect.

Testgebruikers

Bij de ontwikkeling van de details van de nieuwe broeken heeft Mascot tijdens de researchfase en producttests nauw samengewerkt met testgebruikers uit de bouw. In de researchfase waren er veel eisen met betrekking tot de knieën qua flexibiliteit en ventilatiemogelijkheden. Dit heeft geleid tot een ontwerp waarbij ook de kniezaken zijn gemaakt van stretchmateriaal zodat de bewegingsvrijheid niet wordt belemmerd. Daarnaast kunnen de kniebeschermers door een rits aan de zijkant snel en gemakkelijk worden verwijderd. De ritssluiting aan de binnenzijde van de knie heeft ook een andere functie. Tijdens het werken kunnen de knieën erg warm worden en door de rits te openen, kan er lucht bij de knie komen. Ook kan de ergonomisch gevormde broekspijp door een drukknoop bij de voet smaller worden gemaakt.

Sterker dan staal

Op de plaatsen waar kleding het meest slijt is extra versteviging nodig, bijvoorbeeld op de knie. Voor deze nieuwe broeken heeft Mascot een nieuw materiaal ontwikkeld dat een combinatie is van CORDURA® en Kevlar® met Dyneema®-vezel dat bekend staat als sterker dan staal. De broeken hebben daarnaast een duimstokzak, een geïntegreerde en afneembare ID-kaarthouder, gereedschapslussen en een dijbeenzak met telefoonzakje met een magneetsluiting.

Foto's

Reageer op dit artikel