artikel

Inspelen op de toenemende vraag naar luchtdicht bouwen met de Kracht van de Combinatie

bouwbreed Premium 1903

Inspelen op de toenemende vraag naar luchtdicht bouwen met de Kracht van de Combinatie

De bouwwereld verandert in rap tempo. Luchtdicht bouwen wordt tegenwoordig steeds belangrijker vanwege de strenger wordende energieprestatiecoëfficiënt (EPC)-normen in het Bouwbesluit.

Zo is de EPC-norm per 1 januari 2015 verlaagd naar 0,4. Luchtdicht bouwen zorgt voor minder energieverbruik en minder uitstoot van CO2. De schil van een gebouw moet dan ook goed afgedicht worden om luchtlekkages te voorkomen. Op het gebied van hoogwaardige verankering en bevestiging worden eveneens al lange tijd hoge eisen aan duurzame toepassing gesteld. In samenwerkingsverband de Kracht van de Combinatie komen deze drie belangrijke bouwonderdelen, luchtdichtheid, verankering en bevestiging, samen.

Wat is de Kracht van de Combinatie?

Het omzetten van bevestigingen, afdichtingen en luchtdichtheid van bestektekeningen (theorie) naar werkbare oplossingen (praktijk) zorgt in de bouw vaak voor dezelfde soort vragen. Dat geldt ook voor de adviezen over deze onderdelen. Meestal hebben vertegenwoordigers van Gebr. Bodegraven (GB) (hout- en kozijnverbindingen), fischer Benelux (verankeringen) en tremco illbruck (lijmen en kitten), op hetzelfde moment in het bouwproces met dezelfde problematiek te maken. Ze kwamen elkaar daarnaast vaak op bouwplaatsen tegen.
Omdat hun producten aan elkaar gekoppeld zijn en om efficiënter te kunnen werken, hebben deze fabrikanten enkele jaren geleden de handen ineengeslagen en zo is De Kracht van de Combinatie ontstaan. “Eerst Gebr. Bodegraven en fischer Benelux en in het belang van luchtdicht bouwen, is tremco illbruck in een later stadium eveneens aangesloten”, vertelt Arjan Termeij, projectleider techniek en ontwikkeling bij Gebr. Bodegraven.” De bundeling van deze drie partners vormt een geschakelde keten, waarbij Gebr. Bodegraven het eerste stapje in dit deel van het bouwproces is en tremco illbruck het laatste.

Lees hier meer over de laatste trends over luchtdicht bouwen op Cobouw.

Reageer op dit artikel