artikel

Cobouw50 nr.9: Ballast Nedam

bouwbreed 761

Cobouw50 nr.9: Ballast Nedam

Hoofdkantoor: Nieuwegein
Omzet: 789 miljoen
Aantal medewerkers: 1.899
Activiteiten: bouw, infra, ontwikkeling, toelevering
Bestuursvoorzitter: Cenk Düzyol

Nu de organisatie van Ballast Nedam weer staat, wordt duidelijk waar de Turkse eigenaar Renaissance heen wil met het geplaagde Nieuwegeinse bouwconcern. Naar de top. Nou ja, Ballast Nedam moet niet de grootste aannemer van het land worden, maar wel de meest efficiënte, zo liet topman Erman Ilicak begin dit jaar weten. Binnen een aantal jaren moet de omzet zijn verdubbeld tot ongeveer 1,5 miljard. De marge moet naar 3 à 4 procent. Het concern zal zich gaan richten op bouw en infra, maar ook weer op de offshoremarkt. Daarnaast wil de onderneming een sterkere positie innemen in de installatiesector. Financiële ellende verwacht het bestuur niet meer. Verlieslatende projecten heeft de bouwer achter zich gelaten. Dit voorjaar kreeg Renaissance van de Ondernemingskamer toestemming om ook het laatste restje aandelen Ballast Nedam op te kopen.

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Cobouw50.

Reageer op dit artikel