artikel

Cobouw50 nr.41: Hemubo Almere

bouwbreed 362

Cobouw50 nr.41: Hemubo Almere

Hoofdkantoor: Almere
Omzet: 100 miljoen
Aantal medewerkers: 254
Activiteiten: renovatie en onderhoud, woningbouw
Algemeen directeur: Rob van Hemert

Hemubo predikte jarenlang dat de focus op één enkele activiteit – renovatie en onderhoud – de basis is van het succes van de tweevoudig Cobouw Award-winnaar. Met overname dit jaar van Hillen & Roosen lijkt het bedrijf wat dat betreft van zijn geloof gevallen. Met de inlijving van de Amsterdamse woningbouwer neemt Hemubo immers afscheid van zijn focus-strategie. De stap richting de woningbouwmarkt is evenwel niet echt verwonderlijk. Juist in die sector is komende jaren een forse omzetstijging te behalen. Streven is dan ook om de opbrengsten van Hillen & Roosen in een aantal jaren te verdubbelen, richting de 70 miljoen. Het zal er in ieder geval voor zorgen dat de onderneming uit Almere volgend jaar weer een paar plaatsen klimt in de top50. Overigens leverde de omzetstijging van ruim 10 miljoen vorig jaar Hemubo slechts een plekje winst op.

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Cobouw50.

Reageer op dit artikel