artikel

Cobouw50 nr.39: SBB Bouwgroep

bouwbreed 293

Cobouw50 nr.39: SBB Bouwgroep

Hoofdkantoor: Beverwijk
Omzet: 101 miljoen
Aantal medewerkers: 168
Activiteiten: projectontwikkeling, woningbouw, utiliteitsbouw, renovatie en onderhoud
Bestuursvoorzitter: Vincent van den Broek

SBB gaat de lucht in. In het centrum van Rotterdam bouwt het bedrijf aan The Muse. In Den Haag worden de woontorens Monarch III neergezet. Het bedrijf bouwt de laatste jaren ook opvallend veel woongebouwen voor studenten, zoals in Delft en Amsterdam. Ook de omzet van de bouwers uit Beverwijk gaat de lucht in. Die sprong van 67 miljoen euro in 2015 naar 107 miljoen vorig jaar. Het resultaat is ook behoorlijk: een nettowinst van 2,3 miljoen euro (2015: 1,1 miljoen). Het bedrijf dat bekend is onder de naam Smit’s Bouwbedrijf Beverwijk is onderdeel van de Scheybeeck Groep. Een opvallende innovatie mocht SBB in woongebouw Rhapsody in Amsterdam verwelkomen. Het gebouw, dat samen met M.J. de Nijs werd gerealiseerd, kreeg scheidingswanden die gemaakt werden met CO2 als bindmiddel. Daardoor werd 83.000 kilo CO2 uitgespaard.

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Cobouw50.

Reageer op dit artikel