artikel

Cobouw50 nr.27: Heembouw

bouwbreed 923

Cobouw50 nr.27: Heembouw

Hoofdkantoor: Roelofarendsveen
Omzet: 157 miljoen
Aantal medewerkers: 233
Activiteiten: bouw, onderhoud en ontwikkeling
Algemeen directeur: Peter Lammertink

Na een dip in 2014 vond Heembouw in 2015 de weg terug omhoog. 2016 was echter een topjaar met een omzetstijging van maar liefst 33 procent. Het past overigens keurig in de ambitie van topman Peter Lammertink, die vorig jaar al liet weten dat zijn bedrijf qua schaalgrootte ten minste 200 miljoen euro per jaar zou moeten kunnen realiseren. Heembouw bouwt woningen, bedrijfsruimten en kantoren en richt zich daarnaast op het onderhoud en beheer van gerealiseerde gebouwen. Bedrijfsruimten waren vorig jaar goed voor ruim 86 miljoen aan omzet. In deze tak van sport behaalde het bedrijf absoluut gezien ook de grootste groei: ruim 29 miljoen. Alleen in de woningbouw wist Heembouw zijn omzet niet te vergroten. De opbrengsten bleven met 25 miljoen zo’n twee miljoen achter op het jaar ervoor, terwijl daar een jaar geleden nog groei verwacht werd.

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Cobouw50.

Reageer op dit artikel