artikel

Cobouw50 nr.18: Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling

bouwbreed 693

Cobouw50 nr.18: Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling

Hoofdkantoor: Geffen
Omzet: 242 miljoen
Aantal medewerkers: 249
Activiteiten: projectontwikkeling, woningbouw, utiliteitsbouw, vastgoedbeheer, verkoop van keukens en badkamer
Bestuursvoorzitter: John van Wanrooij

Van Wanrooij is als ontwikkelende bouwer met name actief in Gelderland, Brabant en Utrecht. Het concern verkocht in 2016 ruim 1.200 woningen. Woningconcept Optio is goed voor bijna 90 procent van de huizen. Van Wanrooij bouwt onder andere nul-op-de-meterwoningen; woningcorporatie Thuisvester is een van de opdrachtgevers. De onderneming heeft een app gelanceerd, waarbij klanten een woning “volledig kunnen beleven” voordat ze zijn gebouwd. Het bedrijf wil in de toekomst meer aandacht besteden aan duurzaam bouwen: ecologisch verantwoord, energiezuinig en met minimale verspillingen. Tijdens de crisis is Van Wanrooij dichter naar de klant gekropen. Als ontwikkelende bouwer is het gunstiger ondernemen dan als uitvoerende bouwer, stelt directeur John van Wanrooij. Die laatste groep heeft te maken met stijgende bouwprijzen.

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Cobouw50.

Reageer op dit artikel