artikel

Cobouw50 nr.13: Mourik

bouwbreed 231

Cobouw50 nr.13: Mourik

Hoofdkantoor: Groot-Ammers
Omzet : 452 miljoen
Aantal medewerkers: 2.182
Activiteiten: infrastructuur, milieutechniek, projectontwikkeling, industrie- en utiliteitsbouw, industriële services
Bestuursvoorzitter: Kees Jan Mourik

Mourik is er trots op om een van de grootste, zelfstandige familiebedrijven van ons land te zijn. Vanuit het familiaire hoofdkantoor in Groot-Ammers worden echter niet alleen projecten aangestuurd in eigen land, maar ook ver daarbuiten. Zo is Mourik actief in Zuid-Amerika, het MiddenOosten en Azië. Vooral onderhoud aan gas- en olieinstallaties brengt het bedrijf in verre oorden. In eigen land is het vooral bekend als grond-, weg- en waterbouwer. Hoewel Mourik er niet graag aan wordt herinnerd, was de aannemer in 2015 betrokken bij de renovatie van de Julianaburg in Alphen aan den Rijn. Zoals bekend ging het bij het inhijsen van het nieuwe brugdeel mis: twee kranen vielen om en verwoestten meerdere woningen en winkels. Nu, twee jaar later, is de juridische kant van het kraanongeval nog altijd niet opgelost.

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Cobouw50.

Reageer op dit artikel