artikel

Toch nog file op A10 … van bouwverkeer

bouwbreed 303

Het westelijke deel van de ringweg rond Amsterdam, de A10-West gaat de komende zes weken volledig op de schop.

De snelweg is afgesloten over een traject van 5 kilometer vanaf de Basisweg (S102) tot knooppunt De Nieuwe Meer. De snelweg krijgt onder meer een nieuwe asfaltlaag, de riolering wordt schoongemaakt en op sommige plekken vergroot en de matrixborden ondergaan een onderhoudsbeurt. De weg is per kant drie weken afgesloten en moet op maandag 4 september weer volledig toegankelijk zijn.

Bij de selectie van aannemer Boskalis heeft Rijkswaterstaat specifiek gelet op zo min mogelijk hinder voor omwonenden. Zo vinden er ’s nachts geen geluidsintensieve werkzaamheden plaats vanwege de nachtrust en werkt de aannemer overdag met geluidsarm materieel. Ook vindt de aan- en afvoer van materieel zo veel mogelijk over de snelweg plaats.

De laatste keer dat de A10-West een grote opknapbeurt kreeg, was in 2001. Aanvankelijk was het onderhoud gepland voor volgend jaar, maar door de werkzaamheden aan de N200 en de verbreding van de A10-Zuid laatt Rijkswaterstaat de klus deze zomer uitvoeren. De ringweg dient volgend jaar als omleidingsroute.

Reageer op dit artikel