artikel

Nieuw moeras met 350 duizend rietstekjes

bouwbreed 75

Personeel van Gebr. Visscher uit Genemuiden plaatst jonge rietstekjes en trekt – ter bescherming – linten in het nieuwe landschapspark Lingezegen bij Elst, tussen Nijmegen en Arnhem.

De 1700 hectare groene buffer tussen de  steden biedt plaats aan landbouw, recreatie en nieuwe natuur. Zo’n 35 hectare daarvan is bestemd voor nieuw moeras dat in de toekomst allerlei bijzondere vogel- en andere diersoorten moet aantrekken. Omdat een eerder aangeplant stuk moeras ter hoogte van kassengebied Bergerden kapot werd gevreten door ganzen, worden er op het deel langs de A325 nu linten gespannen om te voorkomen dat ganzen zich massaal op de jonge aanplant storten.

Pas na vijf jaar, als het riet groot en sterk genoeg is, worden de linten weer verwijderd. In het gedeelte dat nu wordt aangeplant worden tot eind mei met de hand zo’n 350.000 rietstekjes neergezet. De rietplantjes komen van een kweekveld bij Genemuiden. Park Lingezegen is tevens een nationale proeftuin voor de aanleg van ecologische verbindingsvlakken.

Reageer op dit artikel